‘Echt wel kans op een ticket’

De twee internationals van SVH Waterpolo, Milan de Koff en Milos Filipovic, kijken al een tijdje met gezonde spanning uit naar het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT).

“De loting was wel een domper”, erkent doelman Milan. “Vooral Kroatië en Rusland zijn lastige tegenstanders, waardoor we op z’n minst twee keer moeten stunten. Maar thuis spelen geeft zoveel energie dat er zomaar iets moois kan gebeuren. Op het OKT voor Rio zaten we ook in een goede flow en versloegen we Spanje, wat niemand had verwacht.”
 
Topscorer Milos noemt vreemd genoeg Frankrijk en Roemenië als moeilijke tegenstanders, maar is al net zo hoopvol. “We hebben echt wel kans op een ticket voor Tokyo. Meedoen aan de Spelen is het hoogst haalbare voor een sporter. Ik woon nu zesenhalf jaar in Nederland en ben trots dat ik voor dit land mag spelen. Mijn geboorteland, Servië, is Olympisch kampioen. Daar zijn op mijn positie zoveel topspelers dat ik daar niet in het nationale team zou kunnen spelen.”
 
Milan, die vorige week geblesseerd raakte en hoopt voor het OKT weer helemaal hersteld te zijn, verwacht volle tribunes als Nederland speelt. “Waterpolo is hier een relatief kleine sport, maar bij een groot toernooi als dit is er altijd veel aanhang van andere deelnemende landen. Maar liefst zien we natuurlijk veel Oranjesupporters die ons komen aanmoedigen.”
 
Auteur: Emile Hilgers

Foto: Emile Hilgers

Bron: Topsportpagina – De Havenloods 11 maart 2020

Ga naar evenementWebsite OKT Waterpolo