Eerste topsportevenement in Zwemcentrum Rotterdam een succes

In een uitverkocht Zwemcemtrum Rotterdam heeft het Nederlandse waterpolo damesteam gisteren een World League wedstrijd gespeeld tegen Rusland. Naast het waterpolo konden de ruim duizend bezoekers, in het gloednieuwe zwemcentrum, ook genieten van een licht- en geluidshow, hierdoor was het een sfeervolle avond.
 

IMG_0124-web.jpg

De wedstrijd was, al doet de score het niet vermoeden, eenzijdig in het voordeel van Rusland. De Russinnen hadden telkens een voorsprong van 2 of 3 punten op Nederland. In de slotsecondes scoorde de Nederlandse waterpolosters, hierdoor werd de eindstand 12-13. Voor Debby Willemsz, Laura van der Graaf en bondscoach Arno Havenga was de World League wedstrijd een thuiswedstrijd.

Arno Havenga was voor de camera’s van RTV Rijnmond zeer te spreken over het evenement en het zwemcentrum. Hij vond het mooi om een internationale wedstrijd in zijn Rotterdam te kunnen spelen. Hij gaf de complimenten aan de Rotterdamse Gemeente en het Sportbedrijf Rotterdam over de organisatie van het evenement. Arno Havenga: “Het is een goed 50-meter bad, de faciliteiten zijn perfect, we kunnen voldoende publiek kwijt om er ook grote evenementen te organiseren en alles is aanwezig”. 

Het is een goed 50-meter bad, de faciliteiten zijn perfect.
- Arno Havenga -

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de brand in het winkelcentrum in Kemerovo in Rusland. Tijdens de brand kwamen 64 mensen, waarvan 41 kinderen, om het leven.