Eredivisie grootmachten bundelen de krachten

TPP-Rotterdam voorzitter Rene van Gogh en vv Pernis zaalverantwoordelijke Sharon van Zadelhoff wisten het al snel. Wij gaan elkaar sterker maken!

Van Gogh en Van Zadelhoff zijn de oprichters van de zaalvoetbalgrootmachten uit Rotterdam en omgeving. Met veel passie voor het spel streven ze jaarlijks naar het maximaal haalbare. De prijzenkasten van beide verenigingen zijn dan ook niet de minste. Dit jaar nog hebben de dames van vv Pernis de kampioenschapsschaal omhoog mogen houden en hebben de mannen van TPP op een haar na de play-offs voor het kampioenschap gemist.

Goed voetbal, plezier, club gevoel, Rotterdams strijd en trots, het zijn allemaal woorden die zowel de dame en heer als kernwaarden beschouwen. Het was dan ook niet raar dat na een paar woorden en een goede bak koffie al snel dezelfde kant op werd gekeken. 1 stad, 1 club, 1 taak. Zaalvoetbal moet nog groter worden in Rotterdam!
Naast verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de zaalvoetbaltak van vv Pernis staat Van Zadelhoff ook al jaren als coach aan het roer van het vlaggenschip. “Al geruime tijd was ik met de veldvoetbaltak van vv Pernis in overleg om te bekijken wat de mogelijkheden waren om door te groeien. 

Voor ons als afdeling was een verhuizing naar Rotterdam dan ook een must om de zaalvoetbaltak de ruimte te geven die nodig is”, legt de gedreven coach Van Zadelhoff uit.

Ook voorzitter Van Gogh is blij met de samensmelting. “De afgelopen jaren hebben we elkaar met plezier gevolgd en hebben wij regelmatig even naar elkaar geknipoogd. Beide altijd bezig met daar waar ons hart ligt: zaalvoetbal groter maken in onze stad!” Natuurlijk is het als vereniging altijd fijn om een Nederlands kampioen binnen te halen, maar Van Gogh ziet de meerwaarde niet in de prijzenkast van de dames. Vorig jaar kon TPP al een greep doen naar een plek in de Eredivisie Vrouwen, echter de club miste wat deze samensmelting wel meebrengt: een gedreven samenwerkingspartner. Niet alleen voor de topsport maar juist ook op de vlakken jeugd, breedtesport en maatschappelijke projecten.

Vanaf aankomend seizoen heeft Rotterdam dus één vereniging, onder de naam TPP, met zowel een heren- als damesteam in de eredivisie.

1 stad Rotterdam, 1 club TPP en 1 taak zaalvoetballen met plezier