Feyenoord Basketball wint weer, maar coach wil overtuigender schot

De mannen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball boekten zaterdagavond hun derde overwinning in de nieuwe competitie. In Topsportcentrum Rotterdam werd nieuwkomer The Hague Royals aan de zegekar gebonden (68,46, half time 41-26).

Bron: Havenloods 3 februari | Tekst: Emile Hilgers | Foto: Luka de Kruijf/Feyenoord Basketball

Coach Toon van Van Helfteren was blij met de punten, maar zag ook dat er nog het nodige te verbeteren is. “Te veel lay-ups werden niet benut en schoten van afstand misten overtuiging. Waar het aan ligt weet ik niet, maar we gaan proberen dit te corrigeren.”

Voor komend weekend staat een uitwedstrijd op het programma tegen Heroes Den Bosch, één van de vier gerenommeerde topteams in de Dutch Basketball League. Van Helfteren heeft goede hoop dat zijn team dan gemakkelijker tot scoren komt. “Schieten kan snel overslaan, van de ene wedstrijd naar de andere. In oktober hebben we ruim gewonnen van Leiden en toen hebben deze zelfde jongens geweldig geschoten.”

Feyenoord Basketball staat na vier wedstrijden op een gedeelde derde plaats. De ambitie is via de Elite A (bovenste zes) de play-offs halen.