Feyenoord geeft opnieuw voetbaltraining in Cuba

Feyenoord heeft van 8 t/m 12 januari 2018 opnieuw een week lang voetbalclinics gegeven voor coaches en jeugd in Havana. Door de goede samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Cubaanse sportministerie, het regionale bedrijfsleven, waaronder Nirint Shipping en Rotterdam Topsport is er afgelopen week tevens een grote hoeveelheid voetballen, kleding en trainingsmateriaal gedoneerd aan de Cubaanse voetbalbond.

De trainingen werden uitgevoerd door de trainingsstaf van Feyenoord International. Voor Feyenoord International kwamen in Havana oud-spelers Mike Obiku, Robin Nelisse en Gill Swerts en international development coach Luka Lalic in actie. De trainingen werden gegeven in het nationaal voetbalstadion Pedro Marrero in Havana.

Op donderdag 11 januari waren Alexandra Valkenburg, de Nederlandse ambassadeur in Cuba en Marcel Vink, directeur Westelijk Halfrond van het ministerie van Buitenlandse Zaken, in het voetbalstadion aanwezig en ze deelden diploma’s en Feyenoord-ballen uit aan een jeugdselectie van de Cubaanse voetbalbond.

RTV Rijnmond heeft een tv-reportage gemaakt van de Feyenoord clinicweek, welke in februari zal worden uitgezonden.

Voetbal is in Cuba een sterk opkomende sport. Honkbal is weliswaar nog volkssport nummer één, maar voetbal kent vooral bij de jeugd, zowel jongens als meisjes, een snel groeiende populariteit.

IMG_9648.jpeg