Finales NK Zaalhockey

Met een spectaculaire opkomst van de teams en entertainment van een dj en een presentator wordt het NK Zaalhockey zaterdag 8 februari weer een groot feest voor hockeyfans. Ook de thuisblijvers kunnen ervan genieten, want net als vorig jaar is er vanuit het Topsportcentrum Rotterdam een livestream via hockey.nl

Vier teams uit de Hoofdklasse Dames en Heren en twee teams bij de A- Ben C-Jeugd Jongens en Meisjes strijden om de titels. Welke clubs dat zijn, is nog niet bekend. De komende weken moeten nog meerdere competitiewedstrijden worden gespeeld. HC Rotterdam staat er op dit moment met zowel de dames als de heren goed voor; de eerste twee van elke poule plaatsen zich. De laatste competitieronde is op 1 februari ook voor eigen publiek in het Topsportcentrum. De halve finales voor de hoofdklasse- teams zijn vanaf 12.35 uur, de finales om 18.20 uur (dames) en 19.40 uur (heren).

Clubteams kunnen zich op 25 en 26 januari bij de districtskampioenschappen plaatsen voor de voorrondes van het NK voor junioren, op 1 en 2 februari in Arnhem. De eerste twee van de voorrondes spelen de NK-finale. Vooral bij de jeugd neemt de populariteit van het zaalhockey enorm toe. De NK-finales van de Meisjes A en Jongens B waren afgelopen jaar voor bomvolle tribunes. Ook nu kan het gebeuren dat de organisatie de zaal vanwege de toeloop moet sluiten voor publiek. Supporters kunnen dan de wedstrijd op beeldschermen volgen in het restaurant. De toegang tot het NK is gratis. Op 9 februari is het NK voor reserveteams (dames en heren) in het Topsportcentrum. De play-offs en play-outs van de Hoofdklasse zijn die dag in Topsportcentrum Rotterdam en Valkhuizen Arnhem.

Tekst: Emile Hilgers 

Foto: KNHB/Koen Suyk 

Bron: Topsportpagina - De Havenloods 15 januari 2020 

Naar evenement