Terugblik Fris en Fruitig Netwerkontbijt tijdens Dreamhack in Rotterdam Ahoy. Een event van wereldformaat!

Wat eraan voorafging: in 2016 was Rotterdam Ahoy al gastheer van een uitverkochte Europese finale van het spel League of Legends.
Het bleek het startschot voor een eigen evenement op het gebied van esports en gaming. Dit event is vandaag van start gegaan tijdens de Rotterdam Games Week: Dreamhack Rotterdam.
 

De Rotterdam Topsport sponsorpartners werden vanmorgen verrast door de grootsheid van deze wereld van gaming en esports. Maar liefst 6 hallen en naar verwachting 10.000 – 15.000 bezoekers, 500 deelnemers waaronder diverse professionele teams, City Dressing in de stad, live uitzendingen, cosplay, een expo, LAN-party, side-events zoals het NK Drone Racen en een Airsoft toernooi zijn het decor van dit evenement.
 
Na een warm welkomstwoord van Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, werd Francesco Wessels, NOC *NSF, lid van het High Performance Team van TeamNL kort voorgesteld en legde de parallellen tussen esports en reguliere topsport. Ondertussen genoten de aanwezigen van een heerlijk verzorgd ontbijt in Restaurant Floyd.
 
Jolanda Jansen, directeur Ahoy Rotterdam, sprak de lange termijnvisie en ambitie van Rotterdam Ahoy uit om een jaarlijks terugkerend internationaal evenement op het gebied van esports en gaming neer te zetten, in Rotterdam Ahoy én in de stad Rotterdam. Ook blikte zij vooruit op de bouw van het congrescentrum, RTM Stage, en het Eurovisie Songfestival.
 
Erika Bronkhorst, event manager, vertelde de ins-en outs van Dreamhack Rotterdam en het verschil tussen gamen en esports. Met een uitgebreide rondleiding in de diverse hallen, inclusief het spelen van een potje ‘Airsoft’ gingen de gasten vol inspiratie door naar het eSportsX congres, naar 1 van de andere bijeenkomsten of weer ‘gewoon’ aan het werk.