Geslaagde eerste avond workshop sportvoeding

Gisteren organiseerde Sandra Buijing van sportdiëtistenpraktijk Invorm, in samenwerking met Rotterdam Topsport, de eerste workshop sportvoeding. Deze eerste sessie is onderdeel van een reeks van drie workshops en wordt georganiseerd voor het RTC Judo.

Deelnemers kregen vooraf de opdracht een foto te maken van ontbijt, lunch en diner. We begonnen de workshop met eigen ervaringen op gebied van voeding en presteren.

Fastfood voor de wedstrijd werkt niet goed, maar niet of weinig eten ook niet want dan heb je te weinig energie. Genoeg ervaring dus met wat niet werkt, maar we willen natuurlijk juist ook profiteren van de juiste voeding, dus in de workshops gaat het vooral over hoe voeding je prestaties kan ondersteunen.

thumbnail_image2.jpg

Aan de hand van de foto’s van de maaltijden bespraken we welke onderdelen ontbijt, lunch en diner niet kunnen missen. Iedereen koos aan het eind van de workshop een eigen verbeterpunt om aan te werken. Vooral meer groenten (bij lunch en diner), meer fruit en meer drinken, waren veelgenoemde actiepunten. 

Volgende week gaan we verder met een workshop over energiebalans en gewicht maken.