Haar boot is al zeker, Marieke nog even niet

Door winst van de halve finale op het WK Roeien heeft de lichte vrouwen dubbeltwee zich in augustus 2019 al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo. De zilveren medaille in de finale was vervolgens de bevestiging dat het wel goed zit met Ilse Paulis en Marieke Keijser.

Toch is deelname voor beide roeisters nog niet zeker. Er is namelijk nog een derde kandidaat voor de boot. “We hebben het goed gedaan op het WK, maar we zijn met een team van drie vrouwen en er zijn maar twee zitjes in de boot”, schetst Marieke. “In april maakt de bondscoach waarschijnlijk de selectie bekend, zodat de roeiers die naar Tokyo gaan in de wereldbekerserie al veel samen kunnen trainen. Maar tot het laatst kan er natuurlijk nog iets veranderen.”

Hoewel voorzichtig, zeker na haar langdurige rugblessure begin 2019, heeft de 22-jarige Rotterdamse wel het vertrouwen dat ze naar de Spelen gaat. “Ik heb deze winter meerdere persoonlijke records geroeid op de ergometer, dus met de conditie zit het wel goed. Natuurlijk wil ik heel graag presteren op de Spelen, maar ik heb ook heel veel zin om te racen in de wereldbekertoernooien. Ik ga zeker ook van de voorbereiding genieten, Het is nog maar acht maanden, dus zoveel tijd hebben we niet meer.”

Bron: Havenloods Rotterdam / Emile Hilgers
Foto: Ellen de Monchy