Hockeyclub Rotterdam strijdt in eigen huis om ABN AMRO Cup

Dit weekend staat in het teken van het finaleweekend van de ABN AMRO Cup. Bij dit Nederlandse hockeytoernooi nemen de heren het vlak voor de start van de competitie tegen elkaar op en dat maakt de ABN AMRO Cup de belangrijkste graadmeter voor de hoofdklasseclubs in Nederland.

De kans is groot dat Hockeyclub Rotterdam hoge ogen gooit dit weekend, althans, dat zou geconcludeerd kunnen worden aan de hand van de statistieken. De ABN AMRO Cup wordt voor de tiende keer georganiseerd en van de voorgaande 9 edities, won Hockeyclub Rotterdam er liefst 4. Hierdoor is Hockeyclub Rotterdam recordkampioen van dit toernooi. Hockeyclub Rotterdam won de laatste editie van dit toernooi en dit jaar zijn de verwachtingen opnieuw hoog.

Het toernooi bestaat uit 12 ploegen die eerst een voorronde spelen, wat donderdag heeft plaatsgevonden. Daar plaatste Hockeyclub Rotterdam zich voor het finaleweekend, ondanks een 1-2 nederlaag tegen HGC. Hockeyclub Rotterdam won het tweede duel namelijk met 1-0 van Bloemendaal en plaatste zich daarmee voor het finaleweekend.

De twee halve finales die zaterdag 2 september op het programma staan zijn:
Amsterdam – Kampong, veld 1 van HCR om 13.00 uur.
Rotterdam – Oranje Rood, veld 1 van HCR om 15.00 uur.

De Rotterdammers gaan in eigen stadion dus voor de vijfde overwinning in tien jaar. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek.