"Ik ga nog steeds voor het hoogste"

De route was tot in details uitgestippeld: komende maand zou Melaica Tuinfort zich definitief kwalificeren voor Tokyo op haar specialiteit: bankdrukken. Toen gooide het coronavirus alles overhoop. De 30-jarige Paralympisch atlete zit niet bij de pakken neer en richt zich nu op Tokyo 2021.

Tekst: Martin Dekker / Video: Mamascreen

Ja, ze is teleurgesteld, maar zegt: “Ik zag het aankomen. Met alles wat er speelt, zou het gek zijn als ze dit niet hadden besloten. Gelukkig is er nu duidelijkheid.”

Al is de nieuwe datum voor de Paralympische Spelen nog niet bekend en is ook de kwalificatieprocedure nu nog onzeker, Melaica schat haar kansen goed in. “Ik sta goed op de ranking; ik moet alleen mijn positie verdedigen.”

Uitstel of niet, haar doel blijft overeind: “Ik ga nog steeds voor het hoogste. Voor goud dus!” In 2016 won ze in Rio al een bronzen medaille.

“Ik mis het bankdrukken”
Haar training heeft ze noodgedwongen aangepast. “Ik kan al twee weken niet naar de sportschool en dus ook niet bankdrukken. Ik doe vooral cardio en wat krachttraining om mijn conditie op peil te houden. Ik mis het bankdrukken erg. Als deze situatie nog lang duurt, wil ik proberen mijn bank naar huis te halen. Dan schuif ik alles in de kamer wel op. Er komt toch geen visite…”

Kijk hier de video die Mamascreen over Melaica maakte vóórdat de het IOC tot uitstel van de Spelen besloot.

Ik ga nog steeds voor het hoogste. Voor goud dus.
- Melaica Tuinfort -