KNSB houdt Daikin NK”s Inlineskaten in Rotterdam en Heerde

Nu het kabinet weer sportwedstrijden met publiek toestaat, heeft de KNSB data en locaties van de Daikin NK’s Inlineskaten 2021 vastgesteld. De inlineskaters gaan voor deze nationale kampioenschappen in elk geval naar Rotterdam en Heerde, de wedstrijden vinden plaats in augustus. 

Foto: Neeke Smit

De planning ziet er als volgt uit:

Vrijdag 6 augustus: Daikin NK Inlineskaten Weg 
Wielerbaan Rotterdam, hier worden de volgende onderdelen verreden: One lap en Puntenkoers.
Deelnemende categorieën: senioren + junioren A (samen), junioren B en kadetten.

Zaterdag 7 augustus: Daikin NK Inlineskaten Marathon
Wielerbaan Rotterdam, deelnemende categorieën: masters (42 km), senioren + junioren A (samen, 42 km), junioren B (21 km). 

Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus: Daikin NK Inlineskaten Baan
Skeelerclub Oost-Veluwe teHeerde, hier worden de volgende wedstrijdonderdelen verreden: 200 meter time trial, 1000 meter, Afvalkoers, 500 meter, Punten/Afvalkoers, Aflossing.
Deelnemende categorieën: senioren + junioren A (samen), junioren B en kadetten.

Voor de Daikin NK Weg en Baan worden binnen de categorieën Senioren en Junioren A de deelnemers uitgenodigd. Voor deze NK’s geldt bij de Kadetten en Junioren B een open inschrijving met een maximum aantal deelnemers per afstand. Voor het Daikin NK Marathon is in geen enkele categorie een restrictie op het aantal deelnemers. 

In het weekend van de NK’s Weg en Marathon wordt ook het Daikin NK 100 meter sprint verreden. De exacte dag en locatie liggen nog niet vast, maar daarover valt een dezer dagen een besluit. Zodra dit bekend is, volgt een aanvullend persbericht.