Maurits Morsink Europees kampioen

In Tartu, Estland, is Maurits Morsink Europees kampioen in de PTS2 klasse geworden. Op 19 juli stonden er maar liefst 5 top-10 atleten van de  officiële wereldranglijst aan de start.

Maurits startte voor zijn doen zeer goed en kwam meer dan 3 minuten eerder uit het water dan zijn laatste wedstrijd in Italië. Het zware fiets- en loopparcours in Tartu ligt Maurits goed, dus hij was in staat goed door te pakken. “Tijdens het lopen kreeg ik al snel de Britse topfavoriet Andrew Lewis – 2de op de wereldranglijst – in het vizier. Ik bleef expres achter hem hangen en haalde hem vervolgens ruim voor de finish in. Het voelde echt super vandaag!”, aldus Maurits vlak na de finish.

Met deze overwinning stijgt Maurits weer op de officiële wereldranglijst van de ITU. Hij zal vermoedelijk rond de 6de plek uitkomen. Daarmee komt hij al dicht bij zijn belangrijkste doelstelling voor 2018: een plek in de top 5. 

De volgende stop die Maurits maakt is volgende week in het het Canadese Edmonton waar op 27 juli de volledig wereldtop aan de start verschijnt voor de wedstrijd in het kader van de World Paratriathlon Series.