Melissa van Oudenaarden uit Rotterdam, wint zilver bij de Europese kampioenschappen!

De 17 jarige Melissa van Oudenaarden had voldoende punten gewonnen bij de verschillende nationale en internationale wedstrijden om te worden geselecteerd door de KBN (karate do bond) om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen onder 21. 

Ze is afgelopen woensdag met de bond afgereisd naar Aalborg Denemarken waar dit toernooi plaatsvond.
Gisteren mocht ze aantreden in de categorie onder de 18 jaar en -59 kg. Na knappe zeges op Kosovo, Kroatië en Slovenië stond in de halve finale een sterke Slowaakse haar in de weg naar de finale.
 
Met nog 1 seconde op het bord en een 2-0 achterstand zet Melissa, die de gehele partij hard moest werken om de achterstand goed te maken een loepzuivere mawashi in waarmee ze een ippon scoort. Hiermee kwam ze in de finale, waar ze een Russische tegenstandster tegenkwam. De finale verloor Melissa met 1-1 door de voordeelregel voor de Russische. 
 
Ondanks haar knieblessure waar ze dit seizoen veel hinder aan ondervond draait ze tot nu toe haar beste seizoen. Na het zilver en goud tijdens de Youth leagues van resp. Kroatië en Mexico is deze zilveren plak een bekroning op dit seizoen.