Nederlanders gaan voor record in Rotterdam

Tijdens de 37ste NN Matathon Rotterdam gaat de nationale top met elkaar de strijd aan. Nageeye en Choukoud hebben allebei als doel om als eerste Nederlander binnen de twee uur en tien minuten over de Coolsingel  te komen. Butter noemt dat ‘geen doel op zichzelf, maar wel een langgekoesterde wens’. Mocht dit een van de lopers lukken, dan hebben ze meteen een record te pakken. Tot op heden staat Marti ten Kate bovenaan het lijstje ‘snelste Nederlander in Rotterdam’, hij liep in 1989 naar een tijd van 2.10.04.

Om de drie Nederlanders naar een record te laten lopen, heeft de organisatie een groep sterke tempomakers aangetrokken. Niet alleen Nageeye, Khalis en Butter kunnen op de steun van de organisatie rekenen. Ook voor Ruth van der Meijden is een ‘haas’ geregeld.

Tijdens de NK over 10 km op 12 februari bewees van der Meijden in goede doen te zijn. Met een pr van 33.17 behaalde ze de bronzen medaille. Tijdens de 37ste NN Marathon Rotterdam wil ze ook haar pr op deze afstand aanscherpen. Haar persoonlijk record staat nu op 2.33.42, vorig jaar gelopen tijdens de marathon in Amsterdam. Om naar het WK te mogen moet van der Meijden een tijd lopen onder de 2.28.00.

Bron foto: NN Marathon Rotterdam