Neptunus wint dankzij sterke slotfase

Curaçao Neptunus is gisteren goed begonnen aan de Holland Series. In de eerste wedstrijd van de Holland Series werd L&D Amsterdam Pirates in het eigen Familiestadion met 5-4 verslagen. De Rotterdamse honkballers stonden in de laatste inning, de negende, nog met 4-2 achter en knokten zich dus knap terug in de wedstrijd.Na de eerste inning keek Neptunus tegen een 0-1 achterstand aan en Neptunus had hier nog geen antwoord op. Het gevolg hiervan was dat de gasten uit Amsterdam hun voorsprong verder konden uitbouwen tot de vijfde inning (0-3). Jochem Koedijk en Stijn van der Meer deden voor de Rotterdammers wat terug in de zesde inning, waardoor de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd.

Echter verdubbelden de Pirates de marge door in de zevende inning de 2-4 te maken. In de negende en tevens laatste inning wisten de Rotterdammers de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Daniel Fernandes, Shaldimar Daantji en Darryl Collins zorgden er met hun punten voor dat Neptunus alsnog de achterstand kon ombuigen naar een 5-4 overwinning.

Bij de Holland Series spelen de twee beste ploegen uit de kampioensgroep van de hoofdklasse tegen elkaar. In maximaal zeven wedstrijden (best of seven) gaan Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates uitmaken wie landskampioen wordt. Neptunus is dus goed begonnen door de eerste wedstrijd te winnen. Morgenmiddag (zaterdag 30 september) speelt Neptunus in Amsterdam de tweede wedstrijd om 14:00 uur. De derde wedstrijd wordt zondag in het Familiestadion gespeeld (aanvang 14:00 uur). Deze wedstrijd is voor niet leden te bezoeken voor €3,50 (onder de 14 jaar of 65+) of voor €7,50 (vanaf 14 jaar tot 65 jaar).