NK Inlineskaten Weg en Marathon op wielerbaan sportpark Noordrand

 Op de wielerbaan van sportpark Noordrand vindt op 6 en 7 augustus het Daikin NK Inlineskaten Weg plaats. Vrijdag zijn de onderdelen One Lap en Puntenkoers, zaterdag de onderdelen Marathon en 100 meter sprint.

In mei jongstleden waren er aan de Landscheiding al landelijke inlineskatewedstrijden. “Het verschil is dat toen alleen senioren en junioren A meededen”, vertelt Jacolien Vogelzang van Schaatsvereniging Rotterdam. “Aan dit NK doen vrijdag ook junioren B en kadetten mee en zaterdag ook masters en junioren B.”

Een ander verschil is dat het NK Weg op de wielerbaan Noordrand wordt gehouden en niet op de nieuw aangelegde skeelerpiste. Vogelzang: “De KNSB was onder de indruk van de accommodatie en vroeg ons of het NK hier gehouden kon worden. Voor ons is dit een kans om ons in de spotlights te zetten voor het organiseren van het NK Baan volgend jaar.”

Er worden komend weekend 250 tot 300 deelnemers en begeleiders verwacht, onder wie Hilde Houtzager (dames senioren), Elanne de Vries (junioren B) en Jeremy Brinkers (junioren A). Publiek is niet toegestaan.