OKT Waterpolo: walhalla

Zwemcentrum Rotterdam is acht dagen lang een walhalla voor waterpolofans. De Nederlandse mannen strijden er vanaf 22 maart met elf landenteams om drie tickets voor Tokyo. Op papier behoort Nederland niet tot de favorieten, maar juist omdat Oranje outsider is kan het met steun van de Oranjesupporters voor verassingen zorgen.

De mannen van bondscoach Harry van der Meer oefenden eind december al eens in het Rotterdamse 50 meterbad. De wedstrijd bleef spannend tot twee tellen voor het eindsignaal, toen China 9-10 scoorde. In de poulefase van het Olympisch Kwalificatietoernooi voor eigen publiek neemt TeamNL het om te beginnen op tegen Duitsland. Die wedstrijd op zondag 22 maart begint om 16.00 uur. De volgende dagen zijn respectievelijk Kroatië, Roemenië, Frankrijk en Rusland de tegenstanders. In de andere poule spelen Georgië, Canada, Turkije, Griekenland, Brazilië en Montenegro.

De KNZB en Sportbedrijf Rotterdam doen er alles aan om de sfeer rond de wedstrijden te verhogen. Er zijn side-events, meets & greets, en lichteffecten en dj’s zorgen voor een feestelijke ambiance. Vrijdag 27 maart is er een dagdeel voor 55-plussers, met aqua-gym, klaverjassen, bingo, een lunch en ‘n wedstrijd kijken. Woensdag 18 maart geven de waterpolohelden van de zwembond clinics voor kids en tijdens een aqua-avond voor volwassen. Het toernooi omvat middagen avondwedstrijden. Nederland speelt maandag tot en met vrijdag op een vast tijdstip: 19.10 uur. Vrijdag en zaterdag zijn de kwartfinales vanaf 15.00 uur. De laatste zondag wordt gestart om 10.30 uur en is de finale om 15.00 uur.

Auteur: Emile Hilgers

Bron: Topsportpagina – De Havenloods 11 maart 2020

Meer informatie over het programma en de kaartverkoop