'Olympische Spelen zijn geen droom, maar een doel'

Bokser Artjom Kasparian en honkballer Dwayne Kemp schoven maandag aan in Tennis Plaza, een speciale uitzending van Radio Rijnmond in Rotterdam Ahoy tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zij spraken over hun sportieve doelen. "Als je jong bent, dan zijn de Olympische Spelen een droom. Nu zijn die een doel", stelt de Rotterdamse Dwayne.

Zo kunnen Artjom en Dwayne met hun sporten zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. "Ik haal alles uit de kast om die te halen", vertelt Artjom uit Capelle aan den IJssel.

Artjom komt oorspronkelijk uit Rusland. Hij vluchtte met zijn ouders uit dat land. "Ik denk er elke keer weer aan. Elk toernooi dat ik boks, zelfs elke training. Ik denk dat het me juist heeft gemaakt wat ik meer ben", vertelt hij.

Dwayne+Kemp+World+Baseball+Classic+Pool+E+cClXalPt4gJl.jpg

Coronavirus

In maart speelt de Nederlandse honkbalploeg voor haar laatste kans om de Olympische Spelen te halen. Dwayne en zijn team gaan dan naar Taiwan voor het olympisch kwalificatietoernooi.

Het coronavirus, dat in China is uitgebroken, is ook bij de Nederlandse honkballers een onderwerp van gesprek. Taiwan ligt in de buurt van China. "Ik denk dat in aanloop naar het toernooi het meer een onderwerp wordt", vermoedt Dwayne.

"We moeten sowieso een kwalificatietoernooi spelen. Daar moet de focus op. Als het ergens anders moet, dan gaan we ergens anders heen", vertelt Dwayne.

Of de Nederlanders volgens de Neptuniaan zich gaan plaatsen? "Natuurlijk gaat het gebeuren!"

Luister via onderstaande button naar het volledige gesprek van presentator Dennis van Eersel met Artjom Kasparian en Dwayne Kemp.

Bron: Rijnmond

Luister hier het volledige gesprek