Peter Blangé nieuwe directeur Rotterdam Topsport

De Raad van Toezicht van Stichting Rotterdam Topsport heeft Peter Blangé (54) benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van de stichting. Hij volgt hiermee Hans den Oudendammer op die na 20 jaar inzet voor de topsport in Rotterdam afscheid neemt op 1 september. 

Blangé is geen onbekende in de sportwereld. Na een succesvolle carrière als professioneel volleyballer met als hoogtepunt een Olympische gouden plak op de OS van Atlanta, heeft hij een kleine 20 jaar ervaring opgedaan in leidinggevende functies onder andere bij de Nevobo als bondscoach, bij ORTEC als commercieel directeur van de sportafdeling, als manager van het Innosport Lab Papendal en als prestatie-innovatie manager bij de KNVB. Buiten deze functies heeft hij  diverse bestuurlijke en representatieve posities bekleed, zoals het voorzitterschap van de atletencommissie van het NOC*NSF en toernooidirecteur bij het EK volleybal vrouwen 2015 in Rotterdam.
 
Blangé is erg enthousiast over zijn benoeming en kijkt er naar uit om te starten: “De functie van directeur-bestuurder van Rotterdam Topsport is enorm veelzijdig en biedt mij de kans een inspirerend boegbeeld en verbinder te mogen zijn tussen de sport, de stad Rotterdam en de regio. Gezien mijn sportachtergrond en positieve ervaringen in verschillende samenwerkingsverbanden met Rotterdam Topsport en haar betrokken medewerkers heb ik enorm veel zin om samen met hen, onze sponsoren en partners de positie van de topsport in deze prachtige stad verder uit te bouwen en het maatschappelijke belang van topsport verder te ontwikkelen.”

De functie van directeur-bestuurder biedt mij de kans een inspirerend boegbeeld en verbinder te mogen zijn tussen de sport, de stad Rotterdam en de regio.
- Peter Blangé -

Hans Stam, voorzitter van de Raad van Toezicht, is verheugd met de aanstelling van Blangé: “Wij zijn overtuigd dat we in Peter Blangé de juiste man hebben gevonden die zich met passie in zal zetten voor de belangrijke topsportopgaven van Rotterdam Topsport voor de komende jaren, zoals de verdere doorontwikkeling CTO Metropool (centrum voor topsport en onderwijs), het acquireren en faciliteren van grote internationale topsportevenementen en het aangaan van duurzame samenwerkingen met het bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen, politiek, sportbonden en NOC*NSF.”
 
Blangé start 1 september met zijn werkzaamheden bij Rotterdam Topsport. Tijdens een aantal topsportevenementen die deze zomer plaatsvinden zal hij aanwezig zijn voor een eerste kennismaking met het uitgebreide netwerk.