Rotterdam telt af naar het EK Volleybal

Op vrijdag 13 september beginnen de Lange Mannen in Rotterdam Ahoy aan het EK Volleybal met de wedstrijd tegen Montenegro. Met nog enkele weken te gaan tot het intercontinentale titeltoernooi begint de spanning op te lopen. Om alle Rotterdammers te attenderen op het aanstaande EK, is deze week een grote aftelklok geplaatst bij Rotterdam Ahoy.

De eerste aftelklok werd vrijdag onthuld door international Wessel Keemink en Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport. Beide mannen waren afgelopen weekend ook in Rotterdam Ahoy, toen Nederland op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) streed om een ticket voor Tokio 2020. 

"Hoewel we niet slaagden in onze missie, was het geweldig in Ahoy te spelen", stelt spelverdeler Wessel Keemink. "De sfeer en energie hebben het team een enorme boost gegeven, we hebben ervan genoten. Ik heb begrepen dat er mede door het OKT een run op EK-tickets is. We kijken ernaar uit om over een paar weken weer in deze hal te spelen."

Nog 28 dagen
Om precies te zijn is dat over 28 dagen, zoals de nieuwe aftelklok vandaag aanduidt. De aftelklok is één van de uitingen die Rotterdammers wijzen op het naderende grote volleybalevenement. Ook Amsterdam en Apeldoorn, de andere twee Nederlandse speelsteden van het EK Volleybal, worden de komende weken uitgerust met een aftelklok en diverse andere promotionele uitingen.

Aftelklok Rotterdam.jpg
Alle info over het EK Volleybal vind je hier