Rotterdamse triatleet Maurits Morsink meldt zich in de wereldtop

Met een 5de plek tijdens de WK triathlon in Australië op zaterdag 15 september jl. meldt de Rotterdammer Maurits Morsink zich definitief in de wereldtop. Door dit resultaat stijgt hij naar de 3e plek op de officiële wereldranglijst van de ITU, daar waar hij begin van dit seizoen nog de 13de plek bezette.

Maurits was zonder al te hoge verwachtingen naar de Goldcoast bij Brisbane afgereisd. Het parcours was niet ideaal voor Maurits, die vooral bij het fietsen en lopen sterker uit de voeten komt op heuvelachtig terrein. “Ik ben zeer tevreden. Voor dit parcours was dit voor mij het maximale resultaat,” zo laat Maurits telefonisch weten. Anderzijds was het een goede test om te strijden tussen de complete wereldtop die nu ook echt op Maurits let door zijn goede resultaten eerder dit seizoen. In juli werd Maurits Europees kampioen in Estland.

Ik ben zeer tevreden. Voor dit parcours was dit voor mij het maximale resultaat.
- Maurits Morsink

Doel voor 2019: wereldkampioen worden!

Het ultieme doel voor Maurits is een gouden medaille op de paralympische Spelen van Tokyo 2020. Maar de focus voor 2019 ligt op het WK in Lausanne. In deze vorm zal Maurits op het Zwitserse parcours als één van de topfavorieten van start gaan. “Triathlon is een sport die uitersten vergt. Verschillende culturen, klimaten en parcoursen horen hier echt bij. Ik vind het geweldig om in al die verschillende landen en omstandigheden te mogen racen,” aldus Maurits.