Samen staan we sterk

In tijden van crisis komt de samenleving bij elkaar, ook in Rotterdam. We staan versteld van de prachtige initiatieven die we in ons netwerk voorbij zien komen. Tsubaki connect met Marhinde om te kijken hoe het gaat. De Euromast schenkt honderden bloemen aan ouderen. BUKO zorgt voor bedankborden en Rentacs en Asbipro desinfecteren ziekenhuizen in Italië. Geweldig! Maar het gaat door, want ook de topsporters dragen bij. Blijf fit met Team NL of volg live online karatelessen met Unity ’99. Hartverwarmend! De lijst is eindeloos, hieronder nog meer initiatieven.

Asbipro
Sascha Asselman, directeur van Rentacs en Gert Jan de Koning van Asbipro hebben de handen ineen geslagen in strijd tegen coronavirus. Het door hem opgerichte bedrijf desinfecteerd met Dry Misting ziekenhuizen en sportaccommodaties in Italië!

Schermafbeelding 2020-04-01 om 14.45.54.png

BUKO
Sinds vorige week probeert BUKO de zorgmedewerkers in heel Nederland te bereiken via tekstwagens: van Assen tot Rotterdam en van Beverwijk tot Eindhoven. Om hen ook via die weg te bedanken voor de tomeloze inzet. #bedankt #helden #respect

CM.com
CM.com schiet bedrijven te hulp met een 5-tal tijdelijk gratis producten. Zo ook WhatsApp Business. In deze uitdagende tijd ligt er extra druk op klantenservices. Daarom stelt CM.com tijdelijk WhatsApp beschikbaar voor bedrijven via de gebruiksvriendelijke Customer Contact tool. 

Meer informatie

ConnectHolland
Niemand kan alles doen. Maar iedereen kan iets doen. Ook ConnectHolland is keihard de nieuwe wereld ingetrokken. In januari waren ze nog bezig met een mobiele Do Good app voor vrijwilligersorganisaties. Netjes met een roadmap en een gepland lanceermoment. De afgelopen week kregen ze vaak de vraag of het platform al klaar is. "Kunnen we het al gebruiken voor de Corona crisis!?" Eerlijk gezegd: nee. Maar toch willen ze iets doen. Nu! En dat hebben ze gedaan. In een week tijd heeft ConnectHolland de Do Good website gebouwd om hulpvraag en -aanbod bij elkaar te brengen. Voor burgers en organisaties.

Do Good en ga naar de website

De koks die normaal gesproken voor zo’n 700 medewerkers koken op het hoofdkantoor van Eneco zitten sinds 13 maart, in verband met de Corona maatregelen, allemaal thuis. Sinds afgelopen donderdag staan ze weer in de keuken om 200 maaltijden per dag te koken voor Stichting Isaak & de Schittering die zich in Rotterdam inzet voor armoedebestrijding.

Meer info

Euromast voor Aafje
Afgelopen week heeft Euromast, op hun 60e verjaardag, 250 tulpen in blik met een liefdevolle boodschap overhandigd aan zorgorganisatie Aafje. Het doel was simpel: ouderen ’n lach te bezorgen met een speciale boodschap in deze moeilijke tijd. 

FaberExposize
Het coronavirus ontwricht de maatschappij en raakt iedereen. Er wordt veel van de samenleving gevraagd en de strijd moet gewonnen worden. Aanleiding voor FaberExposize / Faber Vlaggen om hier een gezicht aan te geven dat houvast en herkenbaarheid geeft in die strijd, en de saamhorigheid versterkt die nodig is om te overwinnen.

Faber Vlaggen doneert een deel van de opbrengst van elke vlag aan het onderzoek om een vaccin te ontwikkelen tegen het virus. Help het virus te stoppen en bestel de vlag vandaag nog!

De #FightTheVirus vlag staat symbool voor de strijd, die ons allemaal aangaat. Een VUIST tegen het virus en een HART voor onze medemens, voor de mensen die nu dag en nacht voor ons aan het knokken zijn. Niet alleen de zieken en de mensen die werken in de zorg maar ook de bedrijven die het hoofd boven water moeten zien te houden. Door het collectief tonen van deze vlag, laten we zien dat we er voor elkaar zijn!

Schermafbeelding 2020-04-01 om 12.32.12.png
Bestel hier de #FightTheVirus vlag

Mooie actie van HJ Media Groep: 'denkaanelkaar' - een klein gebaar met een groots effect voor (eenzame) geliefden, bekenden, maar ook voor thuiswerkers. 

Denk aan elkaar

Hotel New York
Is het voor jou niet mogelijk om thuis te werken? Ben je op zoek naar een ruimte zonder de afleiding van thuis te hebben of kan je niet naar kantoor omdat daar teveel mensen bij elkaar komen? Huur dan een kamer voor een halve of hele dag.

Huur een kamer

InnerVida
Hoe gelukkig ben jij als je thuis werkt? Doe mee met een kort onderzoek naar werkgeluk! 

Sinds twee weken werkt bijna heel Nederland gedwongen thuis. Wat doet dit met ons? Hoe gelukkig zijn wij eigenlijk als we verplicht thuis moeten werken? Of je nu in quarantaine zit vanwege Corona of verplicht thuis moet werken van je werkgever. Hoe gelukkig ben je als je omgeving je niet de keuze laat maar simpelweg al voor je heeft gekozen?  

Start het onderzoek

LENGG, Arbo, Revalidatie en Re-integratie geeft 4 handige tips voor thuiswerken: “Het is een grote omschakeling maar het gaat wennen. Een goede planning en structuur helpen hierbij."

4 handige tips voor thuiswerken

Recht uit het (Loogman) hart
Met de actie “Recht uit het (Loogman) hart” bezorgt Loogman heerlijke maaltijden van Brasserie 10, FEBO Aalsmeer en Broodje & Co gratis bij mensen die het keihard verdienen! Afgelopen week zijn ze bij ouderen thuis (voor de deur) geweest, maar ook rijden ze onder andere naar het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. Ze blijven ook deze week door gaan, want al onze helden, verdienen het!

maaltijden Loogman aan RMcDH.png

Luxor Theater - Zorg goed voor elkaar! 
Een leeg theater, geen bezoekers, geen artiesten, geen voorstellingen... een bizarre tijd! Maar Luxor Theater gelooft in positieve toekomst. Zorg goed voor elkaar dan komen we hier samen weer bovenop!  

Een mooie boodschap van directeur Marc van Kaam, maar ook namens vele artiesten: 

Matrix Fitness
Juist in deze tijd van thuiszitten is lichaamsbeweging belangrijker dan ooit, drukken wetenschappers ons op het hart. Niet alle fitnessclubs hebben de middelen om zelf work-outs te maken om met hun leden te delen. Daarom ontwikkelden we met Master Trainer Ronny van de Ven speciale STAY FIT AT HOME with Ronny work-outs.

Download de Stay fit at home with Ronny video's

Pegasus Events biedt 'Social Distancing Android Game' aan. Wat een rare tijden, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt! Ineens zitten we massaal thuis te werken. Dat gaat helemaal top, alleen ……. missen we de interactie met onze collega’s best wel. Het lachen bij de koffieautomaat of tijdens de borrel op vrijdag. 

Meer info

RauwCC en Sportbedrijf Rotterdam
Juist op dit moment is het belangrijker dan ooit om je als sportaanbieder online te laten zien! Met #SUPPORTJESPORT kunnen jouw leden hun enthousiasme voor jouw sportclub delen. Want om deze crisis te doorstaan hebben we fitte Rotterdammers nodig. Geen afhakers die nu hun abonnement of lidmaatschap opzeggen.

Samen willen we er voor zorgen dat de Rotterdammer fit blijft én jouw sportclub ook in deze tijd blijft supporten. Uiteindelijk is samen sporten bij jouw club namelijk het allerleukste, maar dan moet die club straks nog wél bestaan!

Bezoek de actiepagina #supportjesport

Rijnmond Helpt
'Let een beetje op elkaar, ik reken op u', zei premier Rutte vorige week. Een goed idee. Daarom start Rijnmond: Rijnmond Helpt, het platform waarbij iedereen in onze regio die wil helpen, of juist hulp nodig heeft, elkaar kan ontmoeten.

De plek waar we met elkaar de handen uit de mouwen steken voor iedereen die wat hulp kan gebruiken.

Ga naar Rijnmond helpt

Schouten Zekerheid
Het coronavirus heeft een flinke impact op de continuïteit van bijna alle bedrijven. Van leveranciers die niet tijdig kunnen leveren en medewerkers die ziek worden, tot liquiditeitsproblemen en risico's bij thuiswerken. Wat betekent het coronavirus voor uw onderneming? Met welke risico's moet u rekening houden? In hoeverre worden deze risico's gedekt door uw verzekeringen? Schouten Zekerheid gaf antwoord op deze vragen en meer tijdens het webinar 'het corinavirus en uw bedrijfscontinuïteit' op maandag 23 maart. Bekijk de webinar nu online.

Bekijk de webinar

Veilig de 1.5 meter samenleving in met Security Management Group
 
Een gekke tijd, zo kunnen we het wel noemen. We zijn onder de indruk van alle ontwikkelingen in de maatschappij en de spontane samenwerkingen die ondernemingen aangaan. Zelf hebben we tot nu toe veel geleerd van de crisis en willen we graag onze expertise delen.
Onder het motto ‘never waste a good crisis’ helpen we op dit moment een aantal van onze klanten bij het verantwoordelijk omgaan met de regels in de 1.5 meter economie. Kunt u bijvoorbeeld extra ondersteuning gebruiken bij het uitdenken van de veiligheid en gastvrijheid op uw locatie? Heeft u behoefte aan meer logistieke oplossingen voor verkeersstromen? Security Management Group biedt soorten dienstverleningen die als hulpmiddel kunnen gebruiken voor optimaal functioneren in de nieuwe samenleving. Wij wisselen graag met u van gedachten en zijn benieuwd naar uw kijk op de toekomst. Gastvrije groet, Michel Zegelaar (m.zegelaar@smg.eu / 06-54706050)
 

Sportbedrijf Rotterdam
Maak jij nu ook geen 10.000 stappen per dag? Blijf ook binnen in beweging! Een simpele thuis-workout voor sporters op alle niveaus houdt je conditie op peil. Pak huis-, tuin- en keukenspullen, zet een muziekje aan en maak de training zo intensief als je wilt!

Kom in beweging

Sportgeneeskunde Rotterdam bedankte Rotterdammers in de zorg met spandoek achter vliegtuig boven de Rotterdamse ziekenhuizen.

Kijk hier het filmpje

Zorgmedewerkers die gezondheidsklachten hebben, kunnen zich vanaf dinsdag laten testen op het coronavirus in de parkeergarage van het Topsportcentrum in Rotterdam. Deze speciale 'corona drive-in' kan alleen op afspraak worden bezocht.

#samenstaanwesterk

Van der Valk Ridderkerk
Van der Valk Hotel Ridderkerk wordt vanaf 1 april ingezet als opvanglocatie voor mensen die vanwege de coronapandemie in quarantaine moeten verblijven. Met name voor mensen die zelf geen mogelijkheden hebben om dat volgens de voorschriften en met de juiste zorg te doen. Hiermee worden de ziekenhuizen ontlast, zodat die de urgente patiënten en reguliere spoedzorg kunnen blijven verzorgen.

Deze extra zorglocatie is beschikbaar voor de gehele regio Rotterdam Rijnmond. Vijftig bedden zijn gereedmaakt, maar er is een mogelijkheid om dit aantal uit te breiden naar 274 bedden.

Als je wind mee hebt op de racefiets, is het makkelijk trappen. Heb je storm en regen tegen, dan moet je andere krachten aanspreken.
- Peter Blangé -

HealthCity Kralingen
Bekijk elke dag beweegtips van HealthCity en doe gelijk mee!

Klik hier voor de dagelijkse beweegtips

Invorm dietistenpraktijk
Gezonde voeding in deze tijd is belangrijk. Zorg dat je alle vitamines en mineralen ieder dag binnenkrijgt.

Bekijk de tips van Leontien van Meggelen

Unity'99 Karate
Volg live karate training via de Facebookpagina van Unity'99

LIVE karatetraining

STAY FIT Judotraining
Volg op YouTube de stay fit judotraining van Mark van der Ham.

Klik en STAY FIT

Fit met TeamNL
Blijf bewegen, ook in deze bizarre tijden. Onze sporters geven het goede voorbeeld. Laat je inspireren en leef je uit in je woonkamer.

Doe mee! #FitMetTeamNL

TeamNL - Psychologisch advies omtrent impact coronavirus
De ontwikkelingen rondom het coronavirus en de preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan hebben een sterke impact op het dagelijks leven. Daarom geven we enkele adviezen die ondersteund kunnen zijn in het omgaan met de psychologische impact ervan. 

Psychologisch advies

Robert Rozenburg - sportarts van Sportgeneeskunde Rotterdam
Van wetenschap naar pratijk, Robert Rozenburg schrijft blogs over vragen omtrent sport, bewegen, gezondheid en voeding. Ook nu in de coronacrisis schrijft hij blogs, lees bijvoorbeeld:

Sport, bewegen en COVID-19: de belangrijkste vragenSimpel trainingsschema voor COVID-19 periodeMoet ik intensieve training vermijden tijdens COVID-19 periode?
Rotterdam Make It Happen.

#Rotterdamzetdoor

Rotterdam Make It Happen.
De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op de bewoners, ondernemers en bezoekers van Rotterdam. Toch blijft, zelfs in deze moeilijke tijd, de typisch Rotterdamse doorzettingskracht en aanpakkersmentaliteit voelbaar én zichtbaar. Op de website #ROTTERDAMZETDOOR vind je een overzicht van alle initiatieven die de grond uit schieten. Samen helpen we Rotterdam door deze moeilijke tijd heen. Steun je stad!

#Rotterdamzetdoor.