Succes voor Rotterdamse sporters

Rotterdamse sporters hebben de afgelopen week voor veel succes gezorgd. Maurits Morsink, Melaica Tuinfort en Michael van der Mark brachten de prijzen mee naar huis.

Maurits Morsink

In het Britse Dorney Lake heeft Maurits Morsink zilver bij een World Cup wedstrijd gewonnen. Hij moest alleen de huidige Olympisch en wereldkampioen Andrew Lewis, die een thuiswedstrijd zwom, reed en liep, voor zich dulden. “Ik ben zeer blij met de progressie die ik heb gemaakt. En het was de eerste keer dat ik in een wedstrijd op mijn nieuwe fiets reed die Sunweb beschikbaar heeft gesteld. Ik kom steeds dichter bij het niveau van Lewis.” 

Het vlakke parcours in Dorney Lake is Maurits bepaald niet op het lijf geschreven. Zwemmen is zijn zwakste punt, hij boekt zijn winst bij het lopen en fietsen. Heuvelachtig en bochtig terrein zijn dus in zijn voordeel. “Het was niet eens mijn beste race, maar voor nu heb ik het maximale eruit kunnen halen”, laat Maurits vlak na de finish weten.

Met deze tweede plaats stijgt Maurits weer op de officiële wereldranglijst van de ITU en komt hij de Top10 binnen. De verschillen zijn klein, dus een volgend goed resultaat zal hem veel plekken winst opleveren. Die kans krijgt hij op 17 juni in het Franse Besançon waar de volgende wedstrijd in het kader van de Worldcup plaatsvindt. Dat parcours is zeer geschikt voor zijn sterke loop- en fietswerk. “Ik verwacht hier weer een goed resultaat neer te zetten en hoop stiekem op een zege”, aldus Maurits.

Eerder publiceerden wij een uitgebreid interview met Maurits. Het interview kan je hier teruglezen: https://bit.ly/2LOlCwp

Melaica van Facebook gehaald - Hester.jpg

Melaica Tuinfort
Het zag er even niet naar uit dat Melaica Tuinfort de World Para Powerlifting European Open Championships in Berck-sur-Mer in Frankrijk kon bijwonen, maar door onder andere een crowfunding actie op te zetten is het haar toch gelukt en niet onverdienstelijk. Melaica heeft in de klasse boven de 86kg een bronzen medaille gewonnen. 

In haar eerste poging lukte het haar niet om 118 kilo te drukken, maar de tweede keer lukte dat wel.

De Mexicaanse Perla Barcenas en de Poolse Marzena Zieba wonnen respectievelijk goud en zilver. In de eindstand van het EK werd de Mexicaanse weggestreept en ontving Melaica de zilveren medaille.


Michael van der Mark
De eerste Nederlander die ooit een WorldSBK overwinning weet te behalen is een Rotterdammer; Michael van der Mark! Op zaterdag 26 mei wist hij zich, na een sensationele race, van een zesde startplek naar voren te vechten.

Mark laat op zijn eigen website weten dat het een ongelooflijk gevoel is om weer te winnen. “Tijdens de race had ik een goede start en kon ik meteen een aantal plaatsen goedmaken. Ik probeerde mijn voorgangers te volgen om zo een gaatje te slaan naar de andere jongens en op een gegeven moment hadden we een veilige marge op de coureurs achter ons. Het was verbazingwekkend om de eerste overwinning en, natuurlijk, de eerste overwinning voor Yamaha sinds hun terugkeer te behalen. Het hele team deed het geweldig en het was het wachten waard.”

Bij deze overwinning bleef het niet. Op zondag deed Michael er nog een schepje bovenop en won hij zijn tweede WorldSBK overwinning door van een negende plek naar de eerste plek te rijden. Hij pakte hiermee de dubbel op Donington en dankzij deze vijftig punten staat hij nu op een derde plek in het kampioenschap met 163 punten, slechts 18 punten achter Chaz Davies op de tweede plaats.