‘Super Sunday’ levert zes punten op

De ‘Super Sunday’ op Hockeyclub Rotterdam heeft twee overwinningen opgeleverd. Zowel de dames als de heren speelden gisteren hun eerste competitiewedstrijd in eigen stadion. Deze dag stond in het teken van de start van het nieuwe seizoen voor Dames 1 en Heren 1. Daarnaast werden de Europese- en clubkampioenen gehuldigd door middel van een ereronde.

De Heren van Hockeyclub Rotterdam begonnen de competitie tegen Pinoké H1. Al in de derde minuut van het eerste kwart kwam Rotterdam op voorsprong via Simon Egerton. Jeroen Hertzberger verdubbelde zes minuten later de voorsprong voor de Rotterdammers, wat ook de ruststand was (2-0). De spanning was weer terug in de wedstrijd toen Thijn Knetemann namens Pinoké een strafcorner raak wist te schieten na 45 minuten (2-1). Echter was het niet veel later alweer raak voor Rotterdam, door de tweede goal van Egerton kwam Rotterdam op een 3-1 voorsprong. Pinoké deed nog wel wat terug, want Knetemann wist opnieuw een strafcorner te benutten. Dit was alleen meer voor de statistieken, want de zeventigste minuut was te laat om nog wat terug te doen.

De Dames trokken aan het langste eind in de wedstrijd tegen HIC. In een gelijk opgaande wedstrijd werd de enige treffer na 50 minuten gemaakt door Lotte de Heer

De Heren beginnen dus met een overwinning en volgende staat de om 14.45 uur de uitwedstrijd tegen Bloemendaal H1 op het programma. Bloemendaal is de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel bij Den Bosch.

Dames 1 speelt volgende week een uitwedstrijd om 12.30 uur tegen V.M.H & C.C M.O.P D1, dat de competitie begon met een 4-3 nederlaag bij Cartouche D1.