Sven de Langen nieuw lid Raad van Toezicht Rotterdam Topsport

Met ingang van 1 september 2022 is Sven de Langen benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Rotterdam Topsport, voor een periode van 4 jaar. Als voormalig wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van gemeente Rotterdam is De Langen geen onbekende in de sportwereld. Zo heeft hij samen met Rotterdam Topsport de lobby opgestart om de start van de Tour de France de komende jaren nog een keer naar Rotterdam te halen. 

 

Rotterdam en topsport kunnen niet zonder elkaar.

Die combinatie inspireert en brengt magische momenten. Met liefde draag ik hier in de Raad van Toezicht van Rotterdam Topsport een bescheiden steentje aan bij.

- Sven de Langen

Ervaren bestuurder

De Langen is gediplomeerd fysiotherapeut en haalde een master Bestuurskunde. Vanaf 2014 was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de CDA-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad. Deze functie combineerde hij eerst als adviseur bij B&A in Den Haag en later als clusterhoofd Beleid in het sociaal domein bij de gemeente Zuidplas. In 2017 werd hij wethouder Onderwijs, Jeugd en zorg in Rotterdam. Na de verkiezingen in 2018 werd hij in het college verantwoordelijk voor de portefeuille Volksgezondheid, Welzijn, Ouderen en Sport. In zijn periode als wethouder was hij bovendien bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Sinds januari 2022 is hij werkzaam als bestuurder bij PZC Dordrecht, een instelling voor ouderenzorg. In zijn vrije tijd doet De Langen aan triathlon.

Sven is een ervaren bestuurder met een groot hart voor de sport en voor Rotterdam.

Hij kent onze organisatie vanuit zijn wethouderschap goed. Ik ben dan ook bijzonder blij dat hij onze Raad van Toezicht versterkt als adviseur en klankbord en kijk uit naar een mooie, nieuwe samenwerking

- Peter Blangé