Tafeltennisster Eerland kan niet stunten tegen Hongkongse

TOKIO (ANP) - Tafeltennisster Britt Eerland heeft in haar partij in de achtste finales op de Olympische Spelen in Tokio, ondanks sterk spel in het beginfase, niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Hoi Kem Doo uit Hongkong. De als achtste geplaatste speelster was in vijf games te sterk voor de Nederlandse nummer 16 van de plaatsingslijst: 13-11 5-11 8-11 9-11 en 8-11

De 27-jarige Schiedamse kwam in de eerste game sterk terug na een achterstand. Ze won haar punten vooral in de langere rally's. In de tweede en derde game dwong Doo, die steeds beter ging spelen, Eerland tot het maken van fouten. De Nederlandse kon een vroeg opgelopen achterstand niet meer ongedaan maken. De Hongkongse kwam in set vier en vijf ook steeds vroeg op voorsprong op Eerland, die ook vaker pech had met ballen op de rand van tafel en net.

Eerland won in voorgaande derde ronde van het enkelspel tegen Dina Meshref uit Egypte ondanks een 3-0 achterstand in zeven games: 9-11 3-11 7-11 11-6 11-5 11-8 11-7.

Voor de Nederlandse was het de tweede keer dat ze deelneemt aan de Spelen, maar voor het eerst in het enkelspel. Bij Rio 2016 was ze met het team actief. Voor de Spelen van Tokio hebben de tafeltennissters zich niet als team geplaatst.