Uitstel biedt ook kansen

“Aan de ene kant was ik teleurgesteld toen ik hoorde dat de Olympische Spelen werden uitgesteld, maar aan de andere kant biedt het ook kansen.” Atleet Ramsey Angela (1999) ziet zijn kansen op kwalificatie toenemen. “Nu lukt het mogelijk om me ook individueel te plaatsen.”

Ramsey Angela heeft zich gespecialiseerd op de 400 meter horden. Door zijn goede prestaties op de 400 meter zónder horden maakt hij ook deel uit van de Nederlandse estafetteploeg op de 4 x 400 meter. Die moet de limiet nog behalen. De kansen om zelf op de 400 meter horden ook onder de limiet te lopen, acht de geboren Rotterdammer groter nu hij daarvoor een jaar extra de tijd heeft. Hij is jong en boekt nog steeds progressie.

“Ik hoop in de toekomst ooit op het podium te staan. Op welk evenement maakt me niet uit. Laten we beginnen op het NK.”
 
Bos in plaats van baan
Lopers die de limiet voor hun afstand al hebben gehaald zijn zeker van hun deelname aan de spelen. De kwalificatie is tot 1 december 2020 gesloten. Na die datum kunnen atleten zich pas weer kwalificeren.
“De voorbereiding gaat natuurlijk wel door. We zaten midden in het traject met Tokyo als doel. Dat gaf structuur, houvast. De eerste week nadat alles op slot ging, was het heel erg zoeken en wennen. In Papendal, waar we als groep trainen, kunnen we nu niet de baan op. Daarom trainen we, in tweetallen, op openbare plekken in de bossen. De trainingen zijn ongeveer hetzelfde, maar het is toch heel anders: in het bos en op grind.”

Kijk hier de video die Mamascreen over Ramsey maakte vóórdat bekend werd dat de Olympische Spelen pas in 2021 plaatsvinden.

Auteur: Martin Dekker
Video: Mamascreen

Lees meer over Ramsey