Veteranen-hockeyteams strijden om Europese titels bij HC Rotterdam De

De sterkste veteranen-hockeyteams strijden vanaf maandag 22 juli op de velden van HC Rotterdam om de Europese titels. Liefst 47 nationale teams uit elf landen komen tijdens de European Championships Masters 2019 uit in drie leeftijdsgroepen: 35+, 40+ en 45+, zowel mannen als vrouwen. De finales worden gespeeld op zaterdag 27 juli. De Nederlandse veteranenteams zijn titelverdediger in vijf van de zes leeftijdsgroepen.

Met in totaal zo’n duizend deelnemers, officials en scheidsrechters is de organisatie van het Europees kampioenschap voor HC Rotterdam een flinke klus. Ondanks de vakantie zijn er genoeg vrijwilligers om dit tophockey-evenement in goede banen te leiden.

De stad Rotterdam profiteert van dit Europees kampioenschap. De duizend deelnemers zijn alleen al goed voor ruim zevenduizend hotelovernachtingen. Ook zijn er nog naar schatting enkele honderden meereizende familieleden.

Alle wedstrijden bij HC Rotterdam zijn gratis toegankelijk. Er worden vanaf maandag op drie velden dagelijks elk zeswedstrijden gespeeld tussen 09.30 en 21.00 uur. Alleen op donderdag wordt er tussen 13.30 en 19.00 uur gespeeld.

HC Rotterdam was in 2014 gastheer voor het WK voor veteranen. Aan dat toernooi werd toen deelgenomen door 75 teams uit 21 landen.