WK Wielrennen 2018 Innsbruck

Afgelopen weekend was het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck, met onder andere Chantal Blaak die haar wereldtitel op het WK op de weg kwijt raakte aan Anna van der Breggen. Blaak eindigde als 44e in Oostenrijk, Lucinda Brand eindigde als negende in Innsbruck. 

Chantal Blaak kijkt met een trots gevoel terug op afgelopen jaar, een WK titel en een goed seizoen, dit weekend raakte ze haar trui kwijt aan Anna van der Breggen. De renner van Boels-Dolmans weet wat haar ploeggenoot de komende twaalf maanden te wachten staat. "Het is het hele jaar genieten van die trui en geĆ«erd worden als wereldkampioen. Ik snap daarom wel dat Anna deze titel echt miste op haar erelijst. Het voelt een beetje apart dat ik de trui kwijt ben, maar ik ben heel blij dat Anna hem nu draagt."

Blaak zegt zelf naar een mooi jaar terug te kunnen kijken, ze vond het zelfs te snel voorbijgaan. "Het was echt super om in die trui rond te rijden, en ik heb er echt van genoten." Als persoon vind ze zichzelf ook beter geworden, "meer zelfvertrouwen en ik sta sterker in mijn schoenen" verteld ze tegen de NOS. 

Wielrenster Lucinda Brand eindigde als negende in Oostenrijk. Ook volgend seizoen komt Brand uit voor Team Sunweb. De 29-jarige Zuid-Hollandse heeft haar contract bij de Nederlandse formatie met een jaar verlengd. Brand won dit seizoen met Sunweb al ploegentijdritten in de Giro, in Noorwegen en bij de Madrid Challenge.

meer zelfvertrouwen en ik sta sterker in mijn schoenen.
- Chantal Blaak

Ploegenwedstrijd

De Duitse wielerploeg Canyon Sram Racing heeft bij de WK wielrennen het goud gewonnen bij de ploegentijdrit voor merkenploegen. Boels Dolmans, de Nederlandse ploeg met onder meer Chantal Blaak heeft het zilver. Boels Dolmans kwam nog in de buurt, maar moest uiteindelijk ruim 20 seconden toegeven aan de Duitse wielerploeg.

Wielrenster Lucinda Brand heeft met het titelverdedigende team Sunweb, het brons gewonnen. Beide Nederlandse teams zijn niet tevreden met het resultaat, maar weten wel dat ze er alles aan hebben gedaan om zo hoog mogelijk te eindigen. "We kwamen hier om te winnen en we hebben alles gegeven onderweg. Ik kan niet zeggen dat we het ergens hebben laten liggen. Knap wat Canyon hier doet, wij moeten het gewoon even verwerken." Aldus Chantal Blaak.

 


Foto: Archieffoto Rotterdam Topsport