Wooning Zesdaagse van Rotterdam: Absolute topsport

De Zesdaagse en Rotterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kennen een lange geschiedenis. Een zesdaagse is van oudsher een ware happening, een trefpunt van betrokkenen uit de wielerwereld en fans die gek zijn van wielrennen.
 

82414305_2935938916417396_4511840247977345024_o.jpg

Dit jaar kent het evenement twee edities, in januari en november. Tijdens deze eerste editie introduceerde de Zesdaagse de ‘gele trui’ voor de eindwinnaars. De knipoog naar de gele trui van de Tour de France geeft de Zesdaagsezege nog meer cachet. Joop Zoetemelk, de laatste Nederlandse tourwinnaar, mocht de truien dit jaar aan de besten uitreiken.

Op maandagavond ontvingen wij op het middenterrein van Ahoy al onze sponsorpartners, waar zij genoten van de wielersport en het netwerken. Wij zijn trots op de betrokkenheid van een aantal van deze sponsorpartners: onder andere werd er met RET een OVMiles actie opgezet, leverde JMT International alle vloerbedekking en verbleven de renners en begeleiding in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Ook diverse mediapartners zoals Mediahuis en Rijnmond besteedden aandacht aan het event; Rijnmond deed dat door Zesdaagse TV, dagelijkse livestreams, dagelijks magazine op tv en online een live uitzending op de Finale avond.

ChB-20200105-0457.jpg

Start van een klassieker
Dit jaar kent het evenement twee edities. De Zesdaagse verhuist van januari naar november, waardoor de 39e editie van 24 t/m 29 november 2020 plaatsvindt. Maar hoe begon het eigenlijk? In 1971 werd de basis gelegd met de officiële opening van het Sportpaleis van Rotterdam Ahoy en de eerste editie van de Zesdaagse. Het jaarlijks terugkerende wielerfeest zou tot 1988 duren. Wegens veranderde maatschappelijke omstandigheden, hogere rennerssalarissen en een steeds grotere aandacht op het wegwielrennen werd het evenement genoodzaakt te stoppen. In 2005 ging een lang gekoesterde wens van vele wielersportliefhebbers in vervulling. Mede dankzij het feit dat Rotterdam dat jaar 'European Capital of Sports’ was kwam de Zesdaagse van Rotterdam terug.

Transformatie tot internationale status
De revival in 2005, alsook de daaropvolgende edities, werd enthousiast ontvangen door publiek en bedrijfsleven. Modernisering van het evenement in wedstrijd- en programmaformat leidden tot een nieuwe groei in bezoekersaantallen en belangstelling van media en het (Rotterdamse) bedrijfsleven. Met de wereldtop op de sprint en de koppelkoers en groeibriljanten in de ‘Talent Cups’ is de Zesdaagse van Rotterdam uitgegroeid tot jaarlijkse klassieker van internationale allure met 35.000 toeschouwers.

Lees meer over de Wooning Zesdaagse