World Port Boxing: een spectaculair boksinterland NL vs USA!

We kijken terug op een geslaagde 2e editie van World Port Boxing, die zondag in de Cruise Terminal Rotterdam plaatsvond. Nadat vorig jaar de ijzersterke Cubanen een bezoek aan Rotterdam brachten, heeft het Nederlandse boksteam het deze editie opgenomen in de ring tegen TeamUSA.

Vrijdag 16 november begon het boksweekend met de persconferentie, beide coaches, Artjom Kasparian en Khalil Coe werden geïnterviewd. Khalil vertelde onder andere niet onder de indruk te zijn van Kasparian. Artjom reageerde daarop met: 'We will see in the ring.'

Rotterdammer Artjom Kasparian speelde zaterdag al een generale repetitie tegen de Amerikaanse Atif Rasheed Oberlton Junior. Helaas werd deze wedstrijd gewonnen door de Amerikaan. De wedstrijd van zondag zou nog een lastige wedstrijd kunnen worden voor Kasparian, aangezien Khalil op papier een betere bokser is dan Atif Oberlton.

We will see in the ring.
- Artjom Kasparian -

Artjom Kasparian stond gisteravond tegenover Khalil Coe. Het ging gelijk op, beide partijen hadden goede aanvallen en het werd erg spannend. Uiteindelijk hebben de scheidsrechters besloten en werd Artjom bekroond tot winnaar van de wedstrijd!

Er zijn in totaal 8 wedstrijden gespeeld tussen TeamNL en TeamUSA, de eindscore tussen de 2 landen staat op 3-8 voor de Amerikanen. Bij TeamNL wonnen de boksers Max van der Pas, Peter Müllenberg en Artjom Kasparian.

EdMonchy21 - web.jpg