Updates

Nieuws over sport, topsport, teams, individuele sporters en alles wat de sport beïnvloedt, in Rotterdam en ver daarbuiten. Relevant en interessant voor Rotterdam, World City of Sports. 

Filters opslaan
Verwijder filters
Nieuws

Jitske Visser en Maurits Morsink: ‘Ik ga voor goud’

Rolstoelbasketbalster Jitske Visser en paratriatleet Maurits Morsink nemen deel aan de Paralympische Spelen.

Nieuws

Topsport Metropool faciliteert TeamNL Waterpolo in Rotterdam 

Vanaf januari 2025 zal Zwemcentrum Rotterdam de nieuwe thuisbasis zijn voor het TeamNL Waterpolovrouwen en Waterpolomannen.

Nieuws

Officiële opening RiF010 met Rotterdam Surf Open 

RiF010 viert de opening met de eerste editie van de Rotterdam Surf Open, een jaarlijkse surfwedstrijd voor zowel kinderen en amateurs als professionele surfers.

Nieuws

Rotterdam: Sportstad die trots aanwakkert en meer mensen laat bewegen

Topsportevenementen in Rotterdam hebben tussen 2010 en 2023 een sterke impuls gegeven aan de trots en activiteit van haar inwoners.  Dit blijkt uit een recente analyse die de sociale en economische impact van bijna 500 evenementen onderstreept.

Nieuws

Rijnmond en Rotterdam Topsport lanceren podcast ‘010 op weg naar Parijs’

In samenwerking met mediapartner Rotterdam Topsport presenteert Rijnmond de nieuwe podcast '010 op weg naar Parijs'. In deze zesdelige serie worden de verhalen van Rotterdamse topsporters belicht die zich voorbereiden op de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs.

Evenement

Europese top van de honkbaljeugd naar Rotterdam voor 1e editie Youth Rotterdam Baseball Weekend

In het Neptunus Familiestadion spelen van 9 t/m 13 juli de nationale selecties in de onder-15 leeftijd van Nederland, Italië, Duitsland en Tsjechië tegen elkaar op het Youth Rotterdam Baseball Week. Ook het onder-16 team van Team Kingdom of The Netherlands zal meedoen aan de serie wedstrijden om te zorgen voor extra onderlinge competitie.

Nieuws

Maak kennis met de dames van TeamNL Boksen!

Boksters Gabriella, Luna en Maud trainen in het vechtsportcentrum in Rotterdam onder begeleiding van Sayit Yanik en Waleed Sheko. In het Nationaal Vechtsportcentrum is één van de zalen ingericht als bokshal, zodat de sporters altijd de faciliteiten hebben om optimaal te kunnen trainen

Nieuws

Gymnasten van Nederland strijden om nationale titels in Rotterdam Ahoy

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni kunnen alle liefhebbers zich in Rotterdam Ahoy vergapen aan acrobatische en ritmische gymnastiek, dans, groepsspringen, trampolinespringen en turnen. Natuurlijk staan er de nationale titels op het spel. Wie kroont zich tot kampioen van Nederland? Maar ook: wie plaatst zich voor het olympisch team en reist in juli af naar Parijs?

Nieuws

België, Nederland en Duitsland grijpen naast FIFA Women’s World Cup 2027™

Tijdens het FIFA congres in Bangkok kreeg het bid van concurrent Brazilië de meeste stemmen van de stemgerechtigde landen.