Updates

Nieuws over sport, topsport, teams, individuele sporters en alles wat de sport beïnvloedt, in Rotterdam en ver daarbuiten. Relevant en interessant voor Rotterdam, World City of Sports. 

Filters opslaan
Verwijder filters
Nieuws

Rijnmond en Rotterdam Topsport lanceren podcast ‘010 op weg naar Parijs’

In samenwerking met mediapartner Rotterdam Topsport presenteert Rijnmond de nieuwe podcast '010 op weg naar Parijs'. In deze zesdelige serie worden de verhalen van Rotterdamse topsporters belicht die zich voorbereiden op de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs.

Evenement

Europese top van de honkbaljeugd naar Rotterdam voor 1e editie Youth Rotterdam Baseball Weekend

In het Neptunus Familiestadion spelen van 9 t/m 13 juli de nationale selecties in de onder-15 leeftijd van Nederland, Italië, Duitsland en Tsjechië tegen elkaar op het Youth Rotterdam Baseball Week. Ook het onder-16 team van Team Kingdom of The Netherlands zal meedoen aan de serie wedstrijden om te zorgen voor extra onderlinge competitie.

Nieuws

Maak kennis met de dames van TeamNL Boksen!

Boksters Gabriella, Luna en Maud trainen in het vechtsportcentrum in Rotterdam onder begeleiding van Sayit Yanik en Waleed Sheko. In het Nationaal Vechtsportcentrum is één van de zalen ingericht als bokshal, zodat de sporters altijd de faciliteiten hebben om optimaal te kunnen trainen

Nieuws

Gymnasten van Nederland strijden om nationale titels in Rotterdam Ahoy

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni kunnen alle liefhebbers zich in Rotterdam Ahoy vergapen aan acrobatische en ritmische gymnastiek, dans, groepsspringen, trampolinespringen en turnen. Natuurlijk staan er de nationale titels op het spel. Wie kroont zich tot kampioen van Nederland? Maar ook: wie plaatst zich voor het olympisch team en reist in juli af naar Parijs?

Nieuws

België, Nederland en Duitsland grijpen naast FIFA Women’s World Cup 2027™

Tijdens het FIFA congres in Bangkok kreeg het bid van concurrent Brazilië de meeste stemmen van de stemgerechtigde landen.

Nieuws

KNSB en Rotterdam Topsport Gaan voor impuls inlineskaten

De KNSB en Rotterdam Topsport gaan nauw met elkaar samenwerken om het inlineskaten in het Gewest Zuid-Holland, en met name de regio Rotterdam, de komende jaren extra impulsen te geven.

Nieuws

NK Boksen komende drie oneven jaren in bokshoofdstad Rotterdam

Het NK Boksen is voor de komende drie oneven jaren aan Rotterdam verbonden. De havenstad zal in 2025, 2027 en 2029 gastheer zijn van het kampioenschap om de Nederlandse bokstitels. Tijdens het afgelopen WK Shorttrack in maart vond de ondertekening van het nieuwe contract plaats met een deel van het bestuur van de Nederlandse Boksbond en Rotterdam Topsport.

Project

Parijs is niet ver…

2023 was het jaar van de voorbereiding op het Olympisch jaar. Na het succes van ‘010 op weg naar Tokyo’ – waar de vorige Olympische Spelen plaatsvonden – start in januari 2024 officieel het programma ‘010 op weg naar Parijs’. 

Nieuws

3 events voor de eerste keer in Rotterdam in 2023

In 2023 werden er talloze topsportevents georganiseerd. Gerda IJff, manager evenementen, vertelt over de drie evenementen die er voor haar uitsprongen, al waren er meer potentiële kanshebbers! Gemene deler: ze waren er allemaal voor het eerst.