Sport Awards Rotterdam-RijnmondRotterdam Ahoy

Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2019

10 Feb 20

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2019 is hét sportfeest waar met mensen uit de verenigingssport, topsport, politiek en het bedrijfsleven wordt teruggeblikt op het afgelopen sportjaar. De awardshow vindt plaats op maandag 10 februari 2020 in Rotterdam Ahoy.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent, Sportcoach en Sportvrijwilliger. Ook is er een award voor het ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie(s) hebben verricht.

Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. Via de website van RTV Rijnmond kan het publiek op hen stemmen. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag.

Stemmen kan via onderstaande button. 

Stem nu!