NKnlZwemmenJudoInlineskatenGymsportTriatlonRotterdam AhoyZwemcentrum RotterdamWillem-Alexander Baan

NKnl 2023

24 Jun 23 t/m 25 Jun 23

Op 24 en 25 juni 2023 wordt in Rotterdam de tweede editie van het ‘NKnl’ gehouden. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nederlandse kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden. Inspiratie werd gehaald uit de European Championships van 2018 in Glasgow en Berlijn waar de EK’s van zeven verschillende sporten werden gebundeld. Doelen als het trekken van veel bezoekers, het genereren van media-aandacht en het creëren van een fijne sfeer en samenhorigheidsgevoel in de steden werden gehaald. Dezelfde doelen worden nagestreefd tijdens het NKnl!

Gymsport
Tijdens het NK van de gymsport, ook wel Dutch Gymnastics The Finals, kun je in Ahoy genieten van veel verschillende soorten disciplines. Ruim 5.000 sporters komen in het weekend van 24 en 25 juni in actie op het NK turnen dames | NK turnen heren | NK ritmische gymnastiek | NK dans | NK acrobatische gymnastiek | NK trampolinespringen en NK groepsspringen.

Triatlon
Rotterdam maakt zich op voor NK Triathlon. Op zaterdag 24 juni staat de Willem-Alexander Baan in Rotterdam in het teken van het NK Triathlon over de Olympische Afstand. Dat betekent 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en, alsof het niets is, nog eens 10 kilometer hardlopen. Een race om de nationale titels – onderdeel van NKnl – en dus komen hier de beste en snelste triatleten van Nederland bij elkaar om te strijden om het eremetaal.

Zwemmen (sprint)
Eén van de sporten tijdens het NKnl is zwemmen. Tijdens het NKnl staat daarbij het zwemmen van een korte afstand, ook wel de sprint genoemd, centraal. Het NK Sprint vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni. De afstanden tijdens dit NK worden altijd gezwommen in een 25-meterbad, dit jaar in het wedstrijdbad van Zwemcentrum Rotterdam. Deelnemers leggen individueel of in estafettevorm 50 of 100 meter af, verdeeld over verschillende zwemslagen.

Judo (mixteams)
Op 24 juni  strijden verschillende judoteams om de felbelgeerde Nederlandse titel mixteams te bemachtigen. Dit evenement zal plaatsvinden gedurende het NKnl in Ahoy Rotterdam. De teams bestaan uit zes judoka’s uit hetzelfde district, maar zij mogen van verschillende clubs afkomstig zijn. Zij zullen uitkomen in de volgende gewichtsklassen:
Dames: -57kg, -70kg, +70kg
Heren: -73kg, -90kg, +90kg

In samenwerking met de organiserende sportbonden, brengt Rotterdam Topsport jaarlijks het beste wat de Nederlandse sport te bieden heeft samen in de sportstad van Nederland: Rotterdam. Tijdens het NKnl beleef je strijd energie en emotie. Spanning op het puntje van je stoel. Het NKnl is een niet te missen sportevenement met het grootste nationale podium voor de Nederlandse sport.

Officiële website