#WaterpoloWorld CupZwemcentrum Rotterdam

World Cup Waterpolo

11 Apr 23 t/m 13 Apr 23

De Nederlandse waterpolodames spelen van 11 tot en met 13 april in Rotterdam in Poule A van de World Aquatics World Cup tegen Griekenland, Hongarije en Australië. Poule B - eveneens gespeeld in de Maasstad - bestaat uit Spanje, de Verenigde Staten, Italië en China.

Voorheen World League
De Waterpolo World Cup, voorheen bekend als de World League, bestaat uit twee kwalificatietoernooien voor mannen en vrouwen en daarna de Super Finale. Het nieuwe format bestaat uit twee niveaus - met de top twaalf mannen- en top acht vrouwenteams in Divisie 1, terwijl Divisie 2 open staat voor elk team uit Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. 

De beste twee landen van beide poules plaatsen zich rechtstreeks voor de Super Finale, die van 23 tot en met 25 juni wordt gehouden in Long Beach (VS), op dezelfde plek waar in 2028 ook het olympisch waterpolotoernooi wordt georganiseerd.

Na ‘Rotterdam’ komen de acht teams van de eerste divisie van 19 tot en met 21 april nogmaals in actie in Vouliagmeni (Griekenland). Deze tweede ronde is vooral van belang voor de teams die in de poulefase in Rotterdam als derde en vierde zijn geëindigd. Zij strijden in Athene onderling om twee plaatsen voor de Super Finale. De nummers 1 en 2 van de Rotterdam-poules zijn dus al zeker van ‘Long Beach’ en spelen in Griekenland tegen elkaar voor de beste uitgangspositie.

De top-6 van de eerste divisie wordt in Long Beach aangevuld met de twee beste landen gekwalificeerd in de tweede divisie van de World Cup.

Bericht via: waterpolo.nl.