010 gaat op weg naar Parijs

Met nog exact een half jaar voor de start van de Olympische Spelen, is Parijs niet ver meer. Vanuit Rotterdam maken er zo’n 60 sporters kans op deelname aan de Olympische of Paralympische Spelen. Met het project ‘010 op weg naar Parijs’ ondersteunt Rotterdam Topsport deze Rotterdamse sporters in hun Olympische droom en reis naar Parijs.

In totaal gaat het om 62 Rotterdamse sporters die zich hebben geplaatst voor Parijs of nog kans maken op deelname. De hockeyers en zeilster Annette Duetz hebben de kwalificatie al op zak, net als atleet Liemarvin Bonevacia en de rolstoelbasketbalsters. Ook de heren- en dames turnteams zijn zeker van deelname aan de Spelen. Maar er zijn veel sporters die zich nog kunnen kwalificeren. Zo heeft Thomas van Wanrooij de Paralympische limiet gezwommen en is daarmee genomineerd voor de Paralympische Spelen, maar nog niet zeker van deelname.
 
Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport: “Met ‘010 op weg naar Parijs’ wil Rotterdam Topsport het verhaal vertellen van die 62 sporters die vanuit Rotterdam afreizen naar de lichtstad. Zij zijn minstens drie, vier jaar bezig met hun Olympische droom, in veel gevallen nog wel langer. Ze trainen ervoor, laten feestjes schieten en werken zich een slag in de rondte. Dat harde werken verdient iets extra’s. Dat willen we onze sporters op weg naar Parijs graag bieden.”
 
Kick-off bij Sport Awards Rotterdam

Vrijdag 19 januari was de officiële kick-off van het traject, voorafgaand aan de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam. Daar ontvingen de aanwezige topsporters een Rotterdamse ondersteuningstas, gevuld met Rotterdamse items, topsportgerelateerde faciliteiten en diensten. De eerste tas werd door Peter Blangé overhandigd aan turnster Sanna Veerman. 
 
Rotterdam Topsport

Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van. Rotterdam Topsport biedt topsporters het klimaat dat nodig is om prestaties te leveren van wereldniveau. Rotterdam Topsport ondersteunt talenten, talentcentra en topsportverenigingen, faciliteert TeamNL topsportprogramma’s, is betrokken bij plannen voor het realiseren van topsportaccommodaties en haalt topsportevenementen naar de stad.

Foto: Vivienne Magalie