KNSB Baanwedstrijden Inlineskaten op vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei

Op 7 en 8 mei komt de landelijke skeeler-(inlineskate) top ‘in de bubbel’ naar Rotterdam. Dit is de eerste officiele top-wedstrijd op de spiksplinternieuwe Skeelerpiste Rotterdam.

Op de KNSB Baanwedstrijden Inlineskaten landt het landelijke skeelerpeleton met mannen en vrouwen als Gary Hekman en Marijke Groenewoud in Rotterdam. Ook onze regionale inlineskaters Emma Noz en Jeremy Brinkers, beide lid van Schaats en Inline Lansingerland, geven acte de presence.

Aan de Noordrand van Rotterdam is in de afgelopen jaren hard gewerkt aan vernieuwing van Sportpark Noordrand. Sportpark Noordrand is een samenwerking van RWC Ahoy, Schaats en Inline Lansingerland en Schaatsvereniging Rotterdam. Binnen dit complex zijn in de afgelopen twee jaar een veldritparcours, een kracht- en fitnessruimte en een 200 meter skeelerpiste gerealiseerd.

Op deze nieuwe spectaculaire skeelerpiste houdt de KNSB op 7 en 8 mei – na een veel te lange coronapauze - een inlineskatewedstrijd. Deze past in een reeks van 12 nationale topwedstrijden.