NK Freestyle BMX 2020 in Skateland Rotterdam

Op 11, 12 en 13 september vindt in indoor skatepark Skateland Rotterdam het NK BMX Freestyle 2020 plaats. In dit weekend wordt bepaald wie er zich een jaar lang Nederlands Kampioen BMX Freestyle mag noemen.

Er worden twee verschillende kampioenschappen gereden, op zaterdag 12 is de strijd aan op het street parcours voor het eerste officiële door de KNWU erkende NK BMX Freestyle Street. Op zondag wordt de categorie ‘park’ gereden.

Olympische sport
De categorie BMX Freestyle park zal in Tokio volgend jaar haar Olympische debuut maken. Het NK BMX Park 2020 staat op de UCI kalender waarbij de Nederlandse atleten punten verdienen voor de internationale World Ranking. Het aantal punten in de world rankingen geven recht op deelname aan world cups het EK en WK.

Skateland Rotterdam tekent voor de organisatie en wordt ondersteund door de KNWU. Na het succes in van het NK Skateboarden Street 2019 was de motivatie voor weer een topsportevenement erg groot. De organisatie was niet eenvoudig binnen de corona crisis, veel vragen en onduidelijkheden over wat mag/kan wel maar nu heerst trots dat we binnen de maatregelen dit evenement kunnen organiseren. Er kan minder publiek aanwezig zijn dan gewenst, maar doordat er een livestream georganiseerd wordt kan er nu meer ‘publiek’ genieten van de actie. Het NK BMX Freestyle 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Stichting Skateland Rotterdam.

RSCW
Het NK BMX Freestyle 2020 is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend 2020!

Rotterdam zit boordevol talenten en grass roots initiatieven op het gebied van streetart, hiphop en urban sports. Tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend (RSCW) krijgen deze talenten de kans om aan Rotterdam te laten zien wie ze zijn. Bezoekers ervaren wat de hedendaagse straatcultuur inhoudt en krijgen de kans om er zelf aan mee te doen.

Daarmee brengt RSCW sinds 2018 een nieuw geluid in de Rotterdamse evenementensector. De tweede editie in september 2019 was met meer dan 32.000 bezoekers een knallend succes!

Wil je weten wat je kunt verwachten van BMX Freestyle, bekijk onderstaande video!