Samenwerking Rotterdam en KNSB Talent Team Zuidwest maakt cirkel rond

De opleiding van talenten is al jaren een heet hangijzer in het schaatsen. In elke sport eigenlijk. Want succes is leuk, de vraag is alleen hoe je er voor kunt zorgen dat je dat succes in de toekomst ook nog kunt boeken. In de regio Zuidwest is met de komst van de Gemeente Rotterdam als samenwerkingspartner voor elke discipline binnen het Talent Team een stabiele basis gerealiseerd.

Foto: Hanneke Mennens

Reden van de samenwerking met de Gemeente Rotterdam is de aanleg van de nieuwe inlinepiste. Het KNSB Talent Team Zuidwest maakt sinds deze zomer dankbaar gebruik van de baan op Sportpark Noordrand. Volgens Rotterdam Topsport past de samenwerking met het Talent Team goed in hun toekomstvisie 2021-2026 maar ook in de ontwikkeling en de ambitie van het Sportpark Noordrand. “Dat de talenten ook hebben deelgenomen aan het eerste topsportevenement op de nieuwe skeelerpiste, het Daikin NK Inlineskaten, maakt voor Rotterdam de cirkel rond.”

Voorzitter Jos Mennens van het KNSB Talent Team Zuidwest is blij dat hij een derde gemeente aan zijn samenwerkingsverbanden heeft kunnen toevoegen. “Mede dankzij de grote steun van onze zeer gewaardeerde partners Rotterdam Topsport, Dordt Sport en Den Haag Topsport kan KNSB Talent Team Zuidwest zorgdragen voor multidisciplinaire talentontwikkeling in onze regio. Er is dankzij hen meer ruimte voor de professionele begeleiding om onze talenten te ondersteunen met fulltime coaching voor langebaan en shorttrack en meer coachuren voor inlineskaten. Daarnaast kunnen wij zorgdragen voor extra assistent coaching in onze drie disciplines.”

Schaatsland Nederland telt in totaal vijf KNSB Talent Teams: programma’s die als doel hebben het beste schaatsland ter wereld te blijven, het shorttracksucces door te ontwikkelen en met inlineskaten en kunstrijden door te groeien naar het hoogste niveau. De Talent Teams van de KNSB willen in ieder geval zorgen voor een goede regionale basis. Vanuit die optimale omgeving kunnen jeugdige schaatsers en inlineskaters doorstromen naar de top.

In Zuid-Holland heeft het KNSB Talent Team Zuidwest naast de gemeente Rotterdam al langer een samenwerking met de gemeentes Dordrecht en Den Haag.

Mede dankzij de grote steun van onze zeer gewaardeerde partners Rotterdam Topsport, Dordt Sport en Den Haag Topsport kan KNSB Talent Team Zuidwest zorgdragen voor multidisciplinaire talentontwikkeling in onze regio.
- Jos Mennens -