TennisABN AMRO World Tennis TournamentRotterdam Ahoy

ABN AMRO World Tennis Tournament

01 Mar 21 t/m 07 Mar 21

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is één van de 13 ATP World Tour 500 tournaments. Het toernooi in Rotterdam wordt beschouwd als een van de meest innovatieve toernooien van de tour, zowel door de ATP als de andere toernooien. 

Met Rafael Nadal als aanvoerder mag het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament het sterkste spelersveld ooit verwelkomen. Met Medvedev, Tsitsipas, Rublev en Berrettini komen in totaal vijf spelers uit de mondiale top-10 in actie in Rotterdam Ahoy. 

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is een droomveld. We hebben de afgelopen weken met plezier gevolgd hoe de inschrijvingen voor het toernooi verliepen. Een aantal spelers, zoals Nadal, Medvedev en Tsitsipas wisten we al even, maar Rublev en Berrettini maken het toernooi natuurlijk nog sterker.”

Er prijken ook buiten de top-10 prachtige namen op de lijst. Titelverdediger Gael Monfils en toernooiwinnaar van 2015 Stan Wawrinka werden al eerder aangekondigd. Vandaag worden daar Roberto Bautista Agut, David Goffin en Milos Raonic aan toegevoegd. Maar liefst tien spelers uit de top-15. Concurrentie komt verder van Pablo Carreno Busta, Karen Khachanov, Borna Coric, Dusan Lajovic en Casper Ruud. De eerder aangekondigde Kei Nishikori krijgt een wildcard om deel te nemen.

NOS en Ziggo Sport Tennis

Het toernooi is van begin tot eind te volgen, op onder meer Ziggo Sport Tennis en de NOS. Richard Krajicek: "We zijn er heel gelukkig mee dat straks alle wedstrijden live te volgen zijn. Met deze spelers zijn er iedere dag topwedstrijden te zien en daar hoeft de sportfan dus niets van te missen. We kijken er naar uit om het toernooi op zo spectaculair mogelijke wijze in beeld te brengen.”

Officiële website