skateboarden

NK Skateboarden Junioren

16 Dec 23

Op zaterdag 16 december organiseert Stichting Skateboarden Junioren i.s.m. Skateboard Federatie Nederland (SFN) en Stichting Skateland Rotterdam het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren 2023.

Doorbraak
Mede doordat het skateboarden nu op het programma staat van de Olympische Spelen is beoefening van deze urban sport uitgegroeid tot een populaire bezigheid en lifestyle onder de jeugd. De stijgende populariteit is te zien in het dagelijkse straatbeeld en in het alsmaar groeiend aantal indoor en outdoor skateparken. Skateboarders zijn ook steeds vaker te zien in reclamecampagnes en commercials.

Hoog niveau
Ook bij het NK skateboarden voor junioren is een doorbraak waar te nemen. Binnen de huidige deelnemersgroep zitten talenten die serieus kans maken om naar de Olympische Spelen te gaan. Zo maakt o.a. Keet Oldenbeuving, die meerderere malen dit event heeft gewonnen, volgende zomer in Parijs kans op een gouden plak. Het niveau is gestegen mede doordat veel junioren les krijgen op een skateschool of in een van de vele skateparken van Nederland. De organisatoren verwachten dan ook een hoog niveau van de jonge sporters en daarmee een spectaculair event.