NK Zwemmen

24 Jun 22 t/m 26 Jun 22

De beste zwemmers van Nederland komen naar Rotterdam voor de Nederlandse Kampioenschappen! In het weekend van 24 tot en met 26 juni 2022 zwemmen ze om de nationale titels.

Tijdens het NKnl staat daarbij het zwemmen van een korte afstand, ook wel de sprint genoemd, centraal. Het NK Sprint vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni. De afstanden tijdens dit NK worden altijd gezwommen in een 25-meterbad, dit jaar in het wedstrijdbad van Zwemcentrum Rotterdam. Deelnemers leggen individueel of in estafettevorm 50 of 100 meter af, verdeeld over verschillende zwemslagen.

NKnl
Het NK zwemmen is onderdeel van het NKnl. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nationale Kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden. Van 24 t/m 26 juni 2022 wordt in Rotterdam de eerste editie van het NKnl gehouden. Naast de Nationale Kampioenschappen van het zwemmen, vinden ook die van de Atletiek Unie (KNGU), de boksbond (JBN), de judobond (JBN) en de triathlonbond (NTB) plaats.  

Fotograaf van de foto op de banner: Kees-Jan van Overbeeke.

Website evenement