Topsportcentrum Rotterdam wordt het podium van de Open Europese Kampioenschappen Dans

De Open Europese Kampioenschappen Ballroom Dansen komen dit jaar voor het eerst naar Rotterdam. Van 23 t/m 25 oktober strijdt de wereldtop in Rotterdam op meerdere EK- en NK-onderdelen. Het is het eerste grote dansevenement op de internationale kalender van dit jaar waar in alle categorieën gedanst kan worden.

Jeffrey van Meerkerk, voorzitter van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), is enthousiast over het binnenhalen van de Open Europese Kampioenschappen. “De vorige editie van Holland Masters in 2019 was een van de best gewaardeerde danssport wedstrijden wereldwijd. We zijn trots dat wij een event van zo’n statuur mogen organiseren. Het is ook fantastisch nieuws dat de topsport, met ondersteuning van NOC*NSF en het Ministerie van VWS, weer opgestart kan worden in deze moeilijke tijden.”

De NADB en Rotterdam onderstrepen hiermee de ambitie om in de toekomst meerdere danssport evenementen in Rotterdam te hosten, waaronder het WK Breaking in 2023. Dit is het jaar voorafgaand aan de olympische spelen in Parijs, waar Breaking voor het eerste op het programma staat.

Programma en onderdelen

  • 23 oktober: EK Latin Senioren 1
  • 24 oktober: EK Standaard Senioren 2
  • 23, 24 en 25 oktober: NK 10 dansen (allround), NK Formatie (teams) en het NK 6 dansen voor de beginners.

Covid-19 maatregelen
De organisatie besteedt veel aandacht aan de richtlijnen omtrent Covid-19. Er gelden nu voor Rotterdam Rijnmond aangescherpte regels. De start van de kaartverkoop staat daarom gepland op 8 oktober. De NADB treedt op een later moment naar buiten hoeveel bezoekers er bij het evenement aanwezig mogen zijn via www.hollandmasters.com.

Foto
Ciccio Pecoraro en Jasmijn Pecoraro-van Jole
Nederlandse kampioenen Professionals Standaard dansen
Fotograaf Rob Ronda