ABN AMRO World Tennis Tournament ook dit jaar een geslaagd tennisspektakel

We kijken terug op een geslaagd en sportief tennisspektakel. Maar liefst 111.086 tennisfans en zakelijke bezoekers genoten in Ahoy van het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament!

Na afzegging van twee top 10 spelers op het laatste moment had het ABN AMRO World Tennis Tournament dit jaar toch zes spelers uit de top 20 lijst. Met als bonus Stan Wawrinka die door een blessure op de wereldranglijst is teruggevallen, maar in Ahoy heeft laten zien hoe goed hij nog steeds is. 

ABN AMRO WTT 2019_131.jpg

Met 32 enkel spelers die meededen aan het toernooi werden er vele harde wedstrijden gespeeld, de finalisten van dit jaar waren Gaël Monfils (32) en Stan Wawrinka (33), na een spectaculaire finale ging de winst naar Gaël Monfils. 

Ik ben superblij. Ik kan niet blijer zijn. Want mijn naam staat nu naast die van Arthur Ashe. Hij is mijn idool, hij heeft mij geïnspireerd.
- Gaël Monfils -

Ook waren er 8 dubbelteams die vochten voor de eerste plek. In de finale stond dit jaar ook een Nederlander Jean-Julien Rojer met zijn duo Horia Tecau. Dit ingespeelde duo nam het op tegen Jeremy Chardy en Henri Kontinen. Jeremy Chardy zijn vaste duo kon niet en moest hij snel iemand anders regelen. Het gelegenheidskoppel rekende in Rotterdam Ahoy in de finale af met het ingespeel duo 7-6 (5), 7-6 (4).

Bij het wheelchair was Stephane Houdet de winaar van het enkel. Bij het dubbel was het ook Stephane Houdet mijn zijn duo Nicolas Peifer.

Naast het mooie tennis bij het ABN AMRO World Tennis Tournament en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament ontvingen wij samen met Sportbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Sport en Cultuur en Faber Audiovisuals gasten in de Rotterdam. Make It Happen. unit.

ABN AMRO WTT 2019_015.jpg

We ontvingen samen ruim 1000 gasten en verlengden met 5 topsportverenigingen, 8 regionale trainingscentra en 7 sponsorpartners de samenwerking. We ontvingen Richard Krajicek en Esther Vergeer die beide vol passie vertelden over het toernooi, wij waren trouwens niet de enige, Richard Krajicek had vorige week 107 afspraken! BDO Rotterdam lanceerde de topsportdesk, waarmee ze topsporters ondersteunen met administratieve en juridische verplichtingen en we reikten samen met RTV Rijnmond, Rotterdam Sportsupport, Gemeente Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 uit.

Ondertekeningen topsportverenigingen en RTC'sOndertekeningen sponsorpartnersSport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018

ABN AMRO WTT 2019_057.jpg