Anderson van Rotterdam naar Cyprus

De topscorer van de Nederlandse basketbal competitie heeft een transfer afgedwongen naar AEK Larnaca Paralimni. Aanstaande zaterdag speelt Lashard Anderson niet tegen Amsterdam, maar tegen Paralimni.

Afgelopen dinsdag nam de Cypriotische club contact op en zetten zij alles op alles om Anderson los te kweken bij Forward Lease. De club, uitkomend in Groep G van de FIBA Europe Cup, deed Anderson een ‘offer nobody van refuse’. Forward Leasen en daarmee ook de Nederlandse competitie verliezen een zeer bepalende speler.

Met het gemis van Anderson zal het moeilijk worden voor Forward Lease om de positieve ontwikkeling van de laatste weken door te zetten. Maar coach Armand Salomon geeft aan trots te zijn dat er voor de tweede keer in korte tijd een speler op dit niveau kan worden afgeleverd. Naast Yannick Franke kunnen we nu ook Lashard Anderson in Europa volgen.
Na de verloren bekerwedstrijd van gisterenavond, 71-72, werd het vertrek van Anderson binnen het team bekend gemaakt. Anderson bedankte iedereen voor de medewerking aan deze gedroomde stap.