Bart Deurloo wint Wereldbeker rekstok in Bakoe

Bart Deurloo heeft zondag goud gewonnen op het onderdeel rekstok bij de wereldbeker turnen in Bakoe. Deurloo won met een punten aantal van 14.700, waarmee hij de concurrentie ruim voor bleef. Op de tweede plaats volgde de Wit-Rus Andrej Lichovitski met 14.200 punten en de derde plaats ging naar de Kroaat Anton Kovacevic met 14,166 punten.
 
 

Bart Deurloo kwalificeerde zich een dag eerder nog als tweede voor de finale. Gezien de scores, 13.933 in de kwalificatie, ging het tijdens de toestelfinale op zondag een stuk beter. In een interview met RTV Rijnmond zei Deurloo: "Mijn oefening ging gewoon lekker. Je hebt toch weer een medaille. Dit ziet heel de wereld. Dit was de eerste world cup in het seizoen. Ik ben heel erg tevreden dat ik zo kan beginnen aan mijn jaar."

Deurloo's hoge score viel op. "Ja, het is een hoge score. Hier had je wereldkampioen mee geweest. Maar dat is een paar maandjes te laat." Op het toernooi in Azerbeidzjan ontbraken nog wel regerend wereldkampioen Tin Srbic en vicewereldkampioen Epke Zonderland.