De genomineerden zijn bekend

Op maandag 10 februari 2020 vindt de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond  2019 plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Vanmiddag heeft Rijnmond, tijdens de speciale eindejaarsuitzending van FC Rijnmond, de genomineerden van de 33e editie van deze Rotterdamse uitreiking bekend gemaakt. De genomineerden zijn er in de categorieën Sportvrouw, Sportman, Sportcoach, Sportvrijwilliger, Sportploeg en het Sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook is er een award voor ‘Leukste Kluppie’  en wordt de ‘Meer dan Sport’ award uitgereikt.

En de genomineerden zijn...

SPORTVROUW
Marieke Keijser (roeien)
Nouchka Fontijn (boksen)
Kelly Dulfer (handbal)

SPORTMAN
Georginio Wijnaldum (voetbal)
Menno van Gorp (breakdance)
Ranki Oberoi (verspringen)

SPORTCOACH 
Mark van der Ham (judo)
Gertjan van der Linden (rolstoelbasketbal)
Henk Fraser (voetbal)

SPORTVRIJWILLIGER
Nicolien de Wit - Feyenoord Handbal
Elza Burg - Korfbalvereniging O.Z.C.
Tom Smulders - Wielrenclub CS010

SPORTPLOEG
Sliedrecht Sport Dames (volleybal)
Sparta (voetbal)
Victoria squas

Instagram SARR - Sporttalent - 72 dpi.png

SPORTTALENT
Yael van Heemst (judo)
Darryl Collins (honkbal)
Thomas van Wanrooij (para-zwemmen)

LEUKSTE KLUPPIE
Abdel-kwan Rotterdam (taekwondo)
HC Delfshaven (hockey)
Happy Fit Challenge (bootcamp)

MEER DAN SPORT AWARD
Noël Soares Brazão (namens Team Soares Brazão)
Volley Zuid 
Marita van den Bulk (namens Middin Rotterdam)

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent, Sportcoach en Sportvrijwilliger. Ook is er een award voor het ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie(s) hebben verricht. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. Voor de categorieën Sportvrijwilliger, Leukste Kluppie en Meer dan Sport Award kon iedere Rotterdammer zijn favoriet aandragen. Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden.

Tot 1 februari kan het publiek stemmen, de uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag.

Stem nu!

Footer Sport Awards 2019.png