Hans Stam draagt voorzittershamer over

Hans Stam beëindigt na de maximale zittingstermijn van acht jaar zijn voorzitterschap van de raad van toezicht van Rotterdam Topsport. Hij draagt de voorzittershamer over aan Remco Schoonderwoerd, die per 1 juli voorzitter van de raad van toezicht wordt voor een termijn van vier jaar.
 

Rotterdam Topsport is een unieke organisatie.

Rotterdam Topsport heeft met steun van de gemeente en de vele partners het topsportklimaat van Rotterdam en Nederland op een hoger peil gebracht en is daarmee ook een grote stimulans voor de breedtesport. De economische impact van topsport voor Rotterdam mag niet worden onderschat. Het was een voorrecht me daarvoor te mogen inzetten.

- Hans Stam

Met Remco Schoonderwoerd krijgt de raad van toezicht opnieuw een deskundige voorzitter. Schoonderwoerd is sinds 1996 werkzaam bij Mazars, een internationale audit, accountancy, tax en consultancy organisatie en sinds 1999 afgestudeerd als Registeraccountant. Door zijn affiniteit met sport, evenementen en goede doelen is hij de afgelopen jaren in verschillende rollen bij sportorganisaties, sportevenementen en goede doelenorganisaties betrokken geweest. De afgelopen vier jaar was hij actief als lid raad van toezicht van Rotterdam Topsport op de portefeuille financiën. 

Ik ben vereerd dat de directie van Rotterdam Topsport en andere leden van de raad van toezicht het vertrouwen in mij hebben uitgesproken.

Ik ben al lang in diverse rollen aan Rotterdam Topsport verbonden en zal ook deze rol met enthousiasme en toewijding oppakken. Hans laat – om in sporttermen te spreken - de raad van toezicht in zeer goede conditie achter en wij zijn hem daar bijzonder dankbaar voor. Het is nu aan mij om samen met de andere leden van de raad te zorgen dat wij ook de komende jaren in onze advies- en toezichtsrol de medewerkers van Rotterdam Topsport maximaal ondersteunen bij het realiseren van de ambitieuze doelstellingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

- Remco Schoonderwoerd

Peter Blangé: “Hans Stam is een zeer ervaren bestuurder met een groot Rotterdams hart en uitgebreid netwerk. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van zijn kennis en expertise voor het Rotterdamse topsportklimaat. Ik wil Hans bedanken voor zijn rol als klankbord en kijk ernaar uit met Remco op dezelfde weg verder te gaan.”