Hockeyclub Rotterdam prolongeert ABN AMRO Cup

Het is Hockeyclub Rotterdam opnieuw gelukt om de ABN AMRO Cup te winnen. De ploeg prolongeerde de titel door in eigen stadion Amsterdam te verslaan met 3-2. Het is al de vijfde keer dat de Rotterdammers de ABN AMRO Cup winnen, dat voor de tiende keer werd georganiseerd dit weekend.

Hockeyclub Rotterdam plaatste zich afgelopen donderdag na een 1-2 nederlaag tegen HGC en een 1-0 overwinning op Bloemendaal voor de halve finale. Op zaterdag 2 september versloeg Hockeyclub Rotterdam Oranje-Rood in eigen huis met 3-2. Mede-finalist Amsterdam plaatste zich dankzij een 4-3 overwinning op Kampong.

Het was een finale waar alles in zat. Het was een clash tussen Rotterdam en Amsterdam met veel spanning, strijd en goals aan beide kanten. De Rotterdammers kwamen door twee goals van Jeroen Hertzberger op een 2-0 voorsprong. Twee rake strafcorners van Justin Reid-Ross trokken de stand weer gelijk. De wedstrijd kon toen beide kanten op, maar Rotterdam trok uiteindelijk aan het langste eind door de derde goal van Jeroen Hertzberger.

De ABN AMRO Cup is al jarenlang een belangrijke graadmeter voor het begin van de competitie. Rotterdam is dus ‘geslaagd’ voor deze test en aanstaande zondag zal Hockeyclub Rotterdam de competitie starten met een thuiswedstrijd tegen Pinoké. De wedstrijd zal plaatsvinden om 14:45 uur